AcasăNewsIohannis a semnat! Alex Florența, noul PROCUROR GENERAL/Marius Voineag, noul șef DNA

Iohannis a semnat! Alex Florența, noul PROCUROR GENERAL/Marius Voineag, noul șef DNA

sursa foto: stiripesurse.ro

E oficial! A fost numit noul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, succesor al lui Crin Bologa în fruntea DNA-ului.

O informație de ultimă oră vine de la Cotroceni. Administrația Prezidențială a transmis că președintele Iohannis a semnat, joi, două decrete de numire. E vorba despre numirea noului procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) și, respectiv, a noului procuror șef al DNA.

Mai exact, Administrația Prezidențială a informat, prin intermediul unui scurt comunicat de presă faptul că joi, 30 martie, Klaus Iohannis a semnat următoarele decrete:

Decret pentru numirea domnului Alex-Florin Florenţa în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe o perioadă de 3 ani;

Decret pentru numirea domnului Marius-Ionuţ Voineag în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, pe o perioadă de 3 ani”.

Cele două propuneri de numire fuseseră trimise la Cotroceni săptămâna trecută

Săptămâna trecută, Ministerul Justiției informase faptul că în cursul zilei de 23 martie a trimis președintelui României „propunerea de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a domnului Alex-Florin Florența, în prezent procuror-șef al Biroului tehnic și de criminalistică din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism (DIICOT), delegat în funcția de procuror-șef al Secției de combatere a criminalității organizate din cadrul acestei structuri specializate”. Acesta a primit aviz favorabil din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru numirea în funcția de procuror general.

Și tot în 23 martie, ministrul Justiției, liberalul Cătălin Predoiu, a transmis la Cotroceni – mai exact președintelui Iohannis – propunerea de numire „în funcția de procuror-șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului Marius-Ionuț Voineag, procuror-șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”. Voineag a primit aviz favorabil din partea CSM-ului, în vederea numirii în funcția de procuror-șef al DNA.

author avatar
Andrei Coman
522 afisari

4 COMENTARII

  1. Când vom vedea care dintre ei vor instrumenta dosarele în care este amestecată familia Johannis, acum sau după ce expiră mandatul de președinte. A se vedea situația lui Băse care și el se credea cu imunitatea asigurată.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger