AcasăNewsIohannis a protestat pentru ca Guvernul nu i-a tinut paltonul

Iohannis a protestat pentru ca Guvernul nu i-a tinut paltonul

Klaus Iohannis a ajuns la concluzia ca nu mai avem Guvern, ci doar o gasca de oameni cu probleme penale

Este pentru prima oara in lume cand un sef de stat protesteaza, alaturi de multime, impotriva Guvernului din tara pe care o conduce. Nici dracun-a mai vazut asa ceva. Ce a cautat Klaus Iohannis in strada? Ce a vrut sa demonstreze? Ca, in pofida vorbelor despre ingamfarea lui, el poate cobori strada, amestecandu-se cu cetatenii de rand pana la contopirea cu ei? Sau a vrut sa-si exprime nemultumirea ca Guvernul nu i-a tinut paltonul?

Klaus Iohannis a ajuns la concluzia ca nu mai avem Guvern, ci doar o gasca de oameni cu probleme penale

Este inca o gafa pe care o comite, alta dintr-un sir ce pare fara sfarsit. Chiar si momentul ales a fost complet neinspirat. Frumos din partea lui ca a vrut sa fie intre oameni, dar acestia, exact atunci, scandau „ciuma rosie!”, cu referire la PSD. Iar presedintele tocmai avea pe el o geaca rosie. Ghinion!

Lectia de bun-simt

Ceea ce s-a intamplat la protestele de strada nu are nicio legatura cu statul de drept. In mod evident, singurul mecanism aflat la indemana cetateanului este sa protesteze cand se simte amenintat. Este forma lui de manifestare a nemultumirilor la adresa statului. Spre deosebire de el, presedintele are la dispozitie cu mult mai multe procedee prin care poate media orice conflict ce poate aparea intre societatea civila si cei ce reprezinta puterea. Cand insa iese in strada si se alatura multimii, mai degraba instigand decat arbitrand, este o abdicare de la functia in care a fost investit. Devine cetateanul de rand care participa la un miting neautorizat. A venit Iohannis cu gandul de a transmite un mesaj multimii? Un mesaj prin care sa arate ca se va ajunge la un consens intre cele doua forte, privind ordonantele de gratiere si de modificare a Codului penal? O fi avut asta in intentie, nimic de zis, dar pe gura i-a iesit exact ce gandea: „o gasca de oameni politici cu probleme penale…”. Subit, nu mai avem Guvern, ci o gasca! Oricata clementa ai vrea sa-i acorzi, concluzia este una singura: Klaus Iohannis a fost penibil!  Chiar n-a invatat nimic din lectiile de bun-simt administrate de Calin Popescu Tariceanu in timpul campaniei electorale? Sau a facut-o special, coborandu-se la nivelul vulgului si intaratandu-l? Este surprinzator ca niciun sfetnic de taina nu i-a spus ca nu are ce cauta acolo, pentru ca nu asa se rezolva diferendul pe care il are cu Dragnea si Grindeanu.

Romania? Ce e aia?

S-a dovedit ca mitingul nu a fost autorizat. Si nici spontan nu a fost, atat timp cat era pregatit de ceva vreme de ONG-uri, cu strigari si mobilizari pe retelele de socializare. Un miting neautorizat poate fi sanctionat oricand de fortele de ordine. Ce s-ar fi intamplat daca jandarmii ar fi intervenit cu duritate? Sau tocmai pe asta a mizat Iohannis, ca a doua zi, daca nu imediat, sa reactioneze in consecinta? Ce ar fi titrat presa straina? Ca presedintele Klaus Iohannis a fost fugarit? Ca a fost amendat, intrucat era cetateanul de rand si nu presedintele, din moment ce a renuntat la emblema puterii? Ca seful unui partid politic, Nicusor Dan, in busculada a incasat si el cateva bastoane? Desigur, si el este un alt participant la fel de spontan, tocmai astepta troleibuzul cand incepuse mitingul. Asta urmareste Iohannis? Sa capete sprijinul Occidentului prin terfelirea imaginii Romaniei? Totul arata ca si cum ar fi fost pus minutios la cale. Se miza pe provocarea autoritatilor, exact cat sa i se dea apa la moara lui Iohannis. Prezenta lui si discursul instigator denota, fara echivoc, ca Guvernul Grindeanu trebuie dat jos si impus Guvernul Lui.  Iar de asta se va ocupa el, fortand eventual strada la gesturi necugetate. Nu el personal, ci institutiile statului pe care il conduce, inca nenumite, dar cunoscute, care se ocupa de afacerile murdare. Este  felul lui de a protesta impotriva oricui care nu ii tine paltonul. Iar Guvernul Grindeanu n-a facut-o.

author avatar
Valentin Boeru
1.654 afisari

2 COMENTARII

  1. Aseara am aflat din discursul lui ca daca la referendum votez pentru gratiere inseamna ca sunt antidemocratic si impotriva statului de drept. Sasule, votez ce simt, nu ce vrei tu, si nu ma mai jigni. Si am mai aflat ca azi, la 24 ianuarie, COMEMORAM Mica Unire. Cum s-o comemoram, ma? Ce, a murit? Cum dracului ai ajuns tu presedinte, incultule?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger