AcasăNewsIohannis a promulgat dublarea alocațiilor

Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor

Președintele a dat undă verde dublării alocațiilor pentru copii, deși zilele trecute, după ce a fost prezent la Cotroceni, pentru discuții cu Klaus Iohannis, premierul Orban spunea că s-ar putea ajunge la o amânare a intrării în vigoare a acestei legi.

De la Cotroceni s-a anunțat faptul că președintele a semnat, marți, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Părinții nu prea mai știu, însă, ce să înțeleagă. Totul în contextul în care, va spuneam, vinerea trecută, Ludovic Orban declara următoarele: „noi suntem puși într-o situaţie în care, şi dacă am vrea, nu am putea majora alocațiile. Cel mai probabil soluția pe care o vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie”.

134 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger