AcasăNewsIohannis a inaugurat sediul unei unitati a SRI

Iohannis a inaugurat sediul unei unitati a SRI

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a fost prezent, joi, la inaugurarea sediului unei unitati a Serviciului Roman de Informatii.

Cu aceasta ocazie seful statului i-a laudat pe liderii SRI pentru progresele inregistrate si pentru punerea in functiune a unui sistem national de securitate cibernetica.

De altfel, noul sediu al Centrului National Cyberint are drept misiune asigurarea capabilitatilor de prevenire, protectie, reactie si management al consecintelor in situatia unor atacuri cibernetice.

In plus, Klaus Iohannis a tinut sa precizeze cat de importanta este necesitatea adoptarii unui cadru legislativ adecvat, modern, capabil sa ofere instrumentele necesare in mod legitim prezervarii securitatii cibernetice in Romania.

In fata presedintelui Klaus Iohannis, profesionisti din cadrul Centrului au sustinut o serie de prezentari privind riscurile si amenintarile de natura cibernetica cu care se confrunta Romania, aliatii si partenerii sai, precum si masurile luate de Serviciul Roman de Informatii, prin intermediul Centrului National Cyberint, pentru gestionarea acestora.

author avatar
Cristi Ionita
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger