AcasăNewsIohannis a discutat cu conducerea CSM despre eliminarea pensiilor speciale

Iohannis a discutat cu conducerea CSM despre eliminarea pensiilor speciale

Klaus Iohannis s-a aflat, joi, la masa discuțiilor cu șefa Consiliului Superior al Magistraturii, Nicoleta Țînț, și cu vicepreședintele CSM, Tatiana Toader.

Principalul subiect de discuție l-a reprezentat recenta adoptare în Parlament a proiectului privind eliminarea pensiilor de serviciu, inclusiv ale magistraților. Din câte s-a aflat din direcția Consiliului, după încheierea întrevederii de la Cotroceni, „în cadrul discuțiilor au fost susținute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraților, cu referire la deciziile Curții Constituționale în materie și reglementările internaționale”.

De altfel, conducerea CSM-ului a ajuns la Cotroceni la o zi după ce din direcția instituței conduse de către Nicoleta Țînț s-a transmis un punct de vedere, din care reiese că forul „îşi exprimă îngrijorarea şi dezacordul” faţă de adoptarea legii prin care este eliminată pensia de serviciu a judecătorilor şi procurorilor. „Această situaţie este de o gravitate deosebită şi lezează fundamental independenţa justiţiei şi statutul magistraţilor, cu consecinţe directe asupra actului de justiţie”, menționează reprezentanții CSM, care subliniază că susțin decizia Înaltei Curți de a sesiza Curtea Constituțională în privința acestei legi adoptate de Camera Deputaților în 28 ianuarie.

foto: presidency.ro

462 afisari

5 COMENTARII

  1. Justitia lupta disperata pt independenta care inseamna numai banii lor fara numar si fara responsabilitati

  2. Ce sa faca sarmanul de Presedinte, daca atata poate ? Stit cand s-a asezat pe un scaun la Masa Tacerii ? Cred ca de acolo i se trage, l-a tras curentu, si uite cum a facut din tacere, un mod civilizat de dialog.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger