AcasăNewsIohannis a dat aviz pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Videanu

Iohannis a dat aviz pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Videanu

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat, prin intermediul site-ului oficial al Administratiei Prezidentiale, ca a dat aviz pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei.

Videanu este acuzat de comiterea mai multor infractiuni in Dosarul retrocedarilor ilegale si in Dosarul Romgaz-Interagro.
Procurorii DIICOT au cerut, luni, avizul presedintelui Klaus Iohannis pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Videanu, iar raspunsul Administratiei Prezidentiale a fost unul prompt, tinand cont de circumstante.

„Avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 261/C/2015, din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmarire penala fata de domnul Videanu Adriean, in calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comertului si Mediului de afaceri si membru al Guvernului in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, in temeiul dispozitiilor Art. 109 alin. (2) teza intai din Constitutia Romaniei, republicata, Art. 12 si Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008, Presedintele Romaniei, domnul Klaus-Werner Iohannis, a transmis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Videanu Adriean, in calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comertului si Mediului de afaceri, pentru a se proceda conform legii. Totodata, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea cererii de urmarire a domnului Videanu Adriean, in calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comertului si Mediului de afaceri”, este mesajul transmis, miercuri, de Administratia Prezidentiala.

author avatar
Cristi Ionita
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger