AcasăNewsIohannis a convocat CSAT! Principala temă abordată în ședința de la Cotroceni

Iohannis a convocat CSAT! Principala temă abordată în ședința de la Cotroceni

Klaus IohannisIohannis a convocat CSAT! Principala temă abordată în ședința de la Cotroceni / foto: Presidency.ro

După tensiunile din Coaliția de guvernare privind bugetul de stat pentru 2021 dar și controversele din jurul lui, președintele țării a convocat, pentru vineri, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru a aproba bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale, a anunțat, joi, Administrația Prezidențială.

„Vineri, 19 februarie a.c., începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale”, arată un anunț al Administrației Prezidențiale.

Aceasta este prima ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării de la instalarea Guvernului Cîțu. CSAT urmează să dea un aviz pe propunerile de buget.

Bani mai mulți pentru SPP

Potrivit proiectului de Lege a Bugetului pe 2021, Serviciul de Protecție și Pază (SPP) are un buget propus de peste 401 mii de lei, mai mare cu 50,71% decât în 2020. Serviciul de Informații Externe (SIE) are un buget propus de 390,7 milioane lei, cu 0,03% mai puțin față de anul precedent.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) primește 622,1 milioane lei, cu 9,8% mai puțin decât în 2020. Iar Serviciul Român de Informații (SRI) ar primi 2,7 miliarde lei, cu 0,46% mai puțin față de anul trecut.

author avatar
Andreea Vlad