AcasăNewsIohannis a convocat CSAT! Principala temă abordată în ședința de la Cotroceni

Iohannis a convocat CSAT! Principala temă abordată în ședința de la Cotroceni

Klaus IohannisIohannis a convocat CSAT! Principala temă abordată în ședința de la Cotroceni / foto: Presidency.ro

După tensiunile din Coaliția de guvernare privind bugetul de stat pentru 2021 dar și controversele din jurul lui, președintele țării a convocat, pentru vineri, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru a aproba bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale, a anunțat, joi, Administrația Prezidențială.

„Vineri, 19 februarie a.c., începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale”, arată un anunț al Administrației Prezidențiale.

Aceasta este prima ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării de la instalarea Guvernului Cîțu. CSAT urmează să dea un aviz pe propunerile de buget.

Bani mai mulți pentru SPP

Potrivit proiectului de Lege a Bugetului pe 2021, Serviciul de Protecție și Pază (SPP) are un buget propus de peste 401 mii de lei, mai mare cu 50,71% decât în 2020. Serviciul de Informații Externe (SIE) are un buget propus de 390,7 milioane lei, cu 0,03% mai puțin față de anul precedent.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) primește 622,1 milioane lei, cu 9,8% mai puțin decât în 2020. Iar Serviciul Român de Informații (SRI) ar primi 2,7 miliarde lei, cu 0,46% mai puțin față de anul trecut.

author avatar
Andreea Vlad
355 afisari

4 COMENTARII

  1. Iohanus,fa-te ca lucrezi,ai grije de secu ca astia sunt nadejdea ta.In rest da-I dracu de romani,se descurca ei ce,tu esti roman ? N-ai treaba cu ei,nu vezi,dupa ce te-au votat ca orbetii,acum au inceput sa te injure.Niste nercunascatori,nu poti sa ai incredere in ei,nu ai vazut ce teapa i-au tras si lui Hitler ?

  2. Cum multumeste domnul, sistemului ca l-a ales, le da mai mult malai

  3. Domnul presedinte are doua probleme majore de rezolvat in fiecare an cand se aproba bugetul: bånisorii pentru servicii si fondurile pe care trebuie sa le imprastie la …….. strategici pentru arme vechi sau noi dar foarte scumpe!. In reste vacante si pârtii!

  4. Fondurile pentru „servicii „ar trebui decontate de UE si de „partenerul strategic”,pentru care fac servicii, nu de la bugetul României

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger