AcasăNewsIohannis a bătut palma cu Ursula

Iohannis a bătut palma cu Ursula

Președintele României, implicat în întârzierea desemnării comisarului european

Mofturile Comisiei Juri de la Parlamentul European și ale președintelui Ursula von der Leyen au făcut parte doar din jocurile de culise. În fapt, aranjamentul între Iohannis și Ursula era de a trage de timp până la votul moțiunii și desemnarea unui nou Guvern, susțin europarlamentarii români.

Președintele României implicat în întârzierea desemnării comisarului european

Întârzierea nepermisă a noului președinte german al Comisiei Europene de a desemna candidații nominalizați de România a reușit să-i șocheze pe cei mai mulți dintre membrii Parlamentului European. Deși cu dublă măsură, respingerea Rovanei Plumb a fost urmată de noi propuneri ale Guvernului pentru postul de comisar european la Transporturi, pe care Ursula von der Leyen le-a ignorat pur și simplu, intrând într-un stand-by nepermis pentru o astfel de instituție. ”Președintelele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, are o mare problemă, a început cu stângul, pentru că, pe de o parte nu are nicio justificare în prelungirea nominalizării candidatului pentru România. Deci ea a stat și a așteptat moțiunea, dar asta este absolut nepermis, pentru că ea a întârziat, de fapt, acum, nominalizarea întregii echipe. Ea, imediat după respingere, avea celelalte două nominalizări făcute de Guvern și de aici încep, în avalanșă, toate lucrurile și de imagine pentru doamna președinte Ursula, pentru că oamenii își pun întrebări. Astăzi (n.r.ieri) a fost o discuție la comisia noastră și a fost foarte aspru criticată Franța pentru că a nominalizat o persoană atât de controversată și cum această persoană a trecut de Comisia Juridică, iar alții, mai puțin controversați, nu au trecut. Doamna Ursula întârzie nominalizarea comisarului pentru că așteaptă să se facă Guvern în România, este clar, noi nu mai putem vota, pentru că trebuia să votăm în 22, dar s-a amânat. Ungaria și-a nominalizat comisarul și nici el nu a intrat în audierile noastre pentru că doamna Ursula nu a ieșit oficial să spună că a agreat candidatul și să treacă, pe procedură, la audieri în comisiile tehnice. Nu înțeleg deloc și nu este bine pentru că și-așa s-a întârziat foarte mult bugetul. Problema nu este a portofoliului, cât a înțelegerii pe sub masă a opoziției din România cu președintele Iohannis în frunte și cu doamna Ursula să tărăgăneze și să amâne pentru a nominaliza după moțiune și după formarea Guvernului, ceea ce este absolut imoral”, ne-a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Comisia ar putea pica la vot, în plen

Controversele și manevrele butucănoase ale președintelui Comisiei Europene vor fi, foarte probabil, taxate la votul în plen al membrilor desemnați. ”Este o premieră această întârziere și probabil că nu o să avem o comisie până la începutul lui decembrie. Eu am declarat public și îmi mențin hotărârea de a nu vota membrii Comisiei Europene. Ursula von der Leyen a făcut foarte mulți pași greșiți. Nu poți să ieși, ca președinte votat la minim, cu 8 voturi peste, să anunți echipa, să desemnezi, să le dai foaie de parcurs la fiecare comisar pe care tu l-ai spus din fiecare țară, după care accepți ca o comisie care nu are putere de respingere să spună că nu vrea un comisar nominalizat. E absurd, și-a pierdut credibilitatea și nici nu a început să lucreze ca președinte. Sunt interese economice teribile și de foarte multe ori România a fost pusă la colț și mă aștept mai departe să fim puși la colț pentru că este o trădare din interior și atunci ei abia așteaptă să spună <<păi dacă ai voștri spun așa>>, logic că le dăm noi armele pentru asta”, a mai afirmat europarlamentarul Maria Grapini.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.094 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger