AcasăNewsIohannis: 15 mai nu înseamnă o revenire bruscă la normalitate/ Ce restricții...

Iohannis: 15 mai nu înseamnă o revenire bruscă la normalitate/ Ce restricții vor rămâne în vigoare

Majoritatea românilor așteaptă să fie ridicate restricțiile impuse de autorități -de săptămâni bune deja – în incercarea de a limita răspândirea infectărilor cu noul coronavirus la nivel național.

Liderul de la Cotroceni a adus în discuție, marți seară, într-o conferință de presă, că în cazul în care se vor relaxa unele măsuri, din 15 mai, acest lucru se va face progresiv. Pas cu pas, mai precis, având în vedere că riscul reprezentat de noul coronavirus nu a trecut. „N-ar fi păcat să dăm cu piciorul la aceste rezultate obținute greu? Eu sunt foarte conștient că oamenilor le-a fost greu să stea acasă, să își reducă viața într-un fel total neașteptat, sunt foarte conștient că medicilor le-a fost extrem de greu (…) și este în continuare, dar împreună am obținut aceste rezultate. Și repet: pericolul nu a trecut (…) și este nevoie în continuare de maximă atenție. Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă – în niciun caz – că revenim la viața noastră normală pe care am avut-o înainte de epidemie. Deci 15 mai nu înseamnă (…) o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experții ne spun că nici nu știm când vom reveni la o viață normală (…)”, a subliniat președintele.

Iohannis a trecut în revistă măsurile care ar urma să rămână valabile și după mijlocul lunii viitoare, inclusiv cu referire la deplasările dintre localități. „Vor rămâne foarte multe restricții în vigoare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maximum câte 3 (persoane), nu vom putea o vreme destul de bună să ieșim de exemplu la restaurant sau la mall, nu vom putea imediat după 15 mai nici măcar să plecăm din localitate, decât dacă avem un motiv foarte serios”, a mai precizat primul om în stat.

Klaus Iohannis a adus în discuție și varianta ca, dacă se vor relua, competițiile sportive să se desfășoare cu tribunele goale. „În majoritatea unităților, fie ele comerciale, economice sau de stat, la ușă va fi cineva care ne măsoară temperatura. (…) Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an. (…) Sunt mulți care-și doresc să se reia competițiile sportive. Dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Lucrurile în niciun caz nu vor intra, din păcate, repede în normalitate”, a mai punctat Iohannis.

234 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger