AcasăNewsIoana Basescu, precizari in legatura cu terenul din comuna Nana

Ioana Basescu, precizari in legatura cu terenul din comuna Nana

Implicata in dosarul „Nana”, alaturi de Traian Basescu, tatal ei si presedintele Romaniei, Ioana Basescu a tinut sa faca o serie de precizari importante, miercuri seara.

Printre altele, Ioana Basescu a anuntat ca „inactivitatea societatii de la care am achizitionat terenul din Nana nu poate fi sanctionata cu nulitatea actului incheiat”.

De asemenea, Ioana Basescu a precizat ca „alegatia inserata este, in mod evident, tendentioasa si fara un suport documentativ adecvat”.

Interesant este ca Ioana Basescu si-a permis chiar sa-i atace dur pe senatorul Gabriela Vranceanu Firea si pe premierul Victor Ponta. „Sustinerile unor membri ai comisiei Nana, inclusiv ale – pana de curand cititoarei de prompter – Gabriela Vranceanu Firea si ale doctorului in drept Victor Viorel Ponta dovedesc incompetenta, neputand fi incadrate decat in categoria de propaganda total antagonica” este atacul dur al Ioanei Basescu.

Fiica presedintelui Romaniei sustine ca Codul de Procedura Fiscala al Romaniei „confera, chiar si neinitiatilor, o definitie clara, facila, a calitatii de contribuabil inactiv” si ca „inactivitatea societatii de la care am achizitionat imobilul teren ce a facut obiectul controlului parlamentar al Comisiei «Nana» nu poate fi sanctionata cu nulitatea actului incheiat – chestiune neinspirat amintita de diletanti in stiinta dreptului – ci include operatiunea comerciala amintita in ipoteza speciala permisa de lege si anticipata de legiuitor, enuntata in alineatul 12 al art. 11 din Codul Fiscal, respectiv: «Beneficiarii care achizitioneaza bunuri si/sau servicii de la contribuabili persoane impozabile stabilite in Romania, dupa inscrierea acestora ca inactivi in Registrul contribuabililor inactivi/reactivati conform art. 781 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu beneficiaza de dreptul de deducere a cheltuielilor si a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor respective, cu exceptia achizitiilor de bunuri efectuate in cadrul procedurii de executare silita si/sau a achizitiilor de bunuri/servicii de la persoane impozabile aflate in procedura falimentului potrivit Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificarile si completarile ulterioare»”.

Traian Basescu si Ioana Basescu au achizitionat, anul trecut, un teren agricol de 290 de hectare in comuna Nana din Calarasi. S-a initiat o comisie pentru a se stabili conditiile exacte in care s-a facut vanzarea-cumpararea terenului respectiv.

Luni seara, Victor Ponta, premierul Romaniei, anunta ca inspectorii guvernamentali au descoperit ca 80% dintre terenurile din Calarasi au fost retrocedate ilegale, iar Traian Basescu este beneficiarul final. In schimb, presedintele Romaniei anunta, marti, ca „procurorii trebuie sa ancheteze imediat cazul si, daca e incalcare de lege, sa raspunda inclusiv presedintele Romaniei!”.

author avatar
Cristi Ionita
871 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger