AcasăNewsIoan Rus: Vom organiza un mini-recensamant pana pe 24 august

Ioan Rus: Vom organiza un mini-recensamant pana pe 24 august

Ioan Rus

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a anuntat ca, pana pe 29 august, autoritatile locale vor organiza un mini – recensamant, astfel incat sa fie actualizate listele de alegatori.

Ioan Rus

Ioan Rus, ministrul de Interne, a declarat, vineri, ca pana pe data de 29 august va fi organizat un mini-recensamant, acesta urmand a fi organizat de catre autoritatile locale, locuitorii Romanii urmand a fi vizitati, acasa, de catre un reprezentant al Primariei de care apartin.

„Autoritatile publice locale, care au de fapt, sarcina legala de a introduce date in bazele de date, Ministerul Administratiei fiind doar administratorul acestora, autoritatile se vor organiza, astfel incat sa facem acest lucru pana in 24 august, de fapt, sa termine ei la nivel local, astfel incat la sfarsitul lunii sa-l putem da CC acest rezultat. Numai ca la recensamant sunt o suta de formulare, ca acolo e recensamantul populatiei si locuintelor. O discutie de acest fel acolo dureaza o jumatate de ora, aici dureaza trei secunde”, a explicat acesta la RFI.

Ministrul a adaugat ca vor exista cateva impedimente, mai ales in cazul oraselor, insa le-a cerut prefectilor sa vina cu solutii pentru a anticiparea erorilor.

„La nivelul comunitatilor rurale, de exemplu, intrebi vecinul: <<ma, Popescu Vasile exista?>>. <<Exista de-adevaratelea>>. Acolo, daca merg primarul si cativa locuitori de nadejde ai satului, rezolva asta in trei zile, in fiecare sat. La oras va fi mai complicat. O sa vedem. Am cerut tuturor primariilor, prefectilor, pana marti sa ne dea si sugestii si eventuale probleme care ei anticipeaza ca pot aparea, astfel incat sa le putem rezolva”, a mai spus acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger