AcasăNewsIoan Rus: "Prioritatea majora este corecta desfasurare a alegerilor"

Ioan Rus: „Prioritatea majora este corecta desfasurare a alegerilor”

Ioan Rus, ministrul Administratiei si Internelor, considera ca „una din prioritatile majore” ale autoritatilor si a mandatului sau este „corecta desfasurare a alegerilor locale si generale”.

Oficialul a subliniat ca organizarea celor doua scrutinuri „presupune un efort suplimentar din partea tuturor institutiilor, o preocupare speciala a tuturor institutiilor pentru aceste doua activitati care, in realitate, sunt extrem de importante si definesc, pana la urma, nivelul democratiei in Romania”.

Intrebat de jurnalisti daca ii este teama de o fraudare a alegerilor, ministrul a raspuns ca este nevoie de preventie pentru ca astfel de lucruri sa nu se intample. „Este bine sa te preocupi sa nu se intample, plecand chiar de la prezumtia de corectitudine a tuturor. E bine totusi sa stai cu lumina aprinsa cat ii portofelul pe masa”, a afirmat Rus.

Potrivit ministrului, de la startul campaniei electorale in fiecare zi au aparut incidente. Rus a precizat ca sambata, 12 mai, au fost inregistrate un numar de 36 de incidente, cele mai multe produse in mediul rural. Cele mai multe sanctiuni contraventionale au fost aplicate in judetul Braila – patru, iar in Brasov si Suceava cate doua. „In fiecare zi se intampla ceva. Stim exact in fiecare judet ce se intampla si in ce masura structurile MAI au actionat. Permanent urmarim treaba aceasta”, a sustinut Rus.

author avatar
Ciprian Purice
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger