AcasăNewsIoan Rus, presat de Victor Ponta sa modifice cifrele de la referendum

Ioan Rus, presat de Victor Ponta sa modifice cifrele de la referendum

(foto: realitatea.net)

Ioan Rus, fostul ministru de Interne, a anuntat ca primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, i-a cerut sa modifice numarul alegatorilor de la referendum.

(foto: realitatea.net)

Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, la cererea conducerii USL a incercat sa modifice listele electorale folosite la referendum astfel incat cvorumul sa fie atins cu mai putini oameni, a declarat Ioan Rus, fostul ministru de Interne.

„Presiunile nu se fac asa, ca te suna la telefon si iti spune. Eu am avut o discutie cu primul-ministru care mi-a explicat ca multi din conducerea USL considera ca s-ar putea actiona astfel incat sa fie mai putini. Eu i-am explicat premierului ca cadrul legal si constitutional care functiona in acel moment in Romania nu permite niciun fel de miscare, nici stanga, nici dreapta. I-am zis ca avem doua variante: fie ma ascund in spatele lui si el sa reziste in fata presiunilor de partid, fie eu plec. Eu nu ma ascund in general in spatele nimanui”, a anuntat Ioan Rus, conform realitatea.net.

Fostul demnitar a prezentat si reactia primul ministru Victor Ponta in momentul in care l-a anuntat ca nu doreste sa modifice listele electorale, motiv pentru care i-a prezentat acestuia ideea demisiei.

„Nu mi-a cerut sa ma razgandesc. Chiar cred ca ar fi incercat sa reziste presiunilor colegilor, dar pe langa cate presiuni avea pe cap in acel moment, am considerat eu ca nu este necesara inca una”, a adaugat Ioan Rus.

Fostul ministru de Interne, Ioan Rus, si-a dat demisia la inceputul lunii august din functia pe care o ocupa, motivand ca asupra sa s-au facut presiuni incepand cu Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu astfel incat listele electorale sa fie modificate.

author avatar
Ionut Zgimbau
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger