AcasăNewsIoan Rus: "Politistii locali fac campanie electorala pentru primar!"

Ioan Rus: „Politistii locali fac campanie electorala pentru primar!”

Ioan Rus

Ministrul desemnat la Interne, Ioan Rus, a declarat luni, in fata parlamentarilor din comisiile de specialitate, ca politistii locali sunt agenti electorali ai primarilor, in prestatia lor sprijina edilul si „fac propaganda pentru acesta”.

Ioan Rus

„Sentimentul meu este ca politistii locali sunt agenti electorali ai primarilor. In prestatia lor de acum, sprijina primarul si fac propaganda pentru acesta”, a spus Ioan Rus, raspunzand intrebarilor parlamentarilor din timpul audierii sale. Intrebat daca nu considera ca acest lucru pune in pericol buna desfasurarea alegerilor locale, ministrul desemnat Ioan Rus a spus ca politia locala nu are atributii in procesul electoral.

Ela precizat ca in urmatoarea perioada va avea intalniri cu toate structurile din tara ale Ministerului de Interne si ca fiecare angajat va primi instructiuni foarte clare. „Nu intentionez sa schimb pe nimeni, dar intentionez sa schimb pe oricine care face o eroare”, a mai spus Rus. Ministrul desemnat la Interne a mai spus ca va face demersuri pentru ca politistii sa aiba mai multa autoritate.

In cazul absolventilor Academiei de Politie, Ioan Rus a precizat ca pentru promotia 2012 este nevoie de o rectificare bugetara. „Pentru promotia din 2011 sunt resursele necesare. Vine promotia 2012, aici vom avea nevoie de o rectificare bugetara pentru a-i putea angaja. Am avea nevoie de un imprumut de la Ministerul Finantelor. Fara o sustinere financiara, nu exista o solutie”, a declarat Ioan Rus.

Ioan Rus, nominalizat de premierul desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru de Interne, a primit, luni, avizul favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

author avatar
Ciprian Purice
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger