AcasăNewsIoan Rus, ministrul Transporturilor: "Bucuresti va deveni capitala cu cea mai bine...

Ioan Rus, ministrul Transporturilor: „Bucuresti va deveni capitala cu cea mai bine structurata retea de metrou din Europa”

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, sustine ca exista planuri mari in legatura cu reteaua de metrou din Bucuresti.

In conditiile in care magistrala care va lega cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei este in plina executare, un nou subiect fierbinte il reprezinta magistrala care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni.

Conform ministrului Ioan Rus, autoritatile au stabilit deja zonele din care vor obtine finantarea pentru magistrala M6, Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, si se spera ca proiectul de lege depus in regim de urgenta sa fie aprobat in luna iunie pentru a se demara lucrarile.

Ministrul Transporturilor considera ca magistrala M6 va fi gata pana in vara anului 2020, linie respectiva de metrou fiind o obligatie pentru ca tara noastra sa poata gazdui meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020.

De asemenea, Ioan Rus sustine ca, din momentul in care magistrala M6 va intra in functiune, „Bucuresti va deveni capitala cu cea mai bine structurata retea de metrou din Europa”.

Pe de alta parte, Ioan Rus a vorbit, marti, si de Master Planul General de Transport. Ministrul Transporturilor considera ca, daca Master Planul de Transport va fi aprobat de Comisia Europeana, „el trebuie respectat de oricine vine la putere in Romania, pentru ca nu este Master Planul PSD-ului sau al PNL-ului, este Master Planul Romaniei”.

Conform variantei revizuite a Master Planului de Transport, Romania are nevoie de cel putin 45,5 miliarde de euro investiti in infrastructura pana in 2030.

author avatar
Cristi Ionita
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger