AcasăNewsIoan Rus, audiat la Parchet in dosarul referendumului: Nimeni nu a facut...

Ioan Rus, audiat la Parchet in dosarul referendumului: Nimeni nu a facut presiuni asupra mea

Ioan Rus

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a ajuns luni dimineata la Parchetul General, unde a fost citat de procurori la audieri in dosarul in dosarul listelor electorale folosite la referendum. La intrarea in sediul Parchetului, Rus a declarat ca a votat pentru demiterea lui Traian Basescu, dar ca a dorit ca aceasta demitere sa se faca legal, si ca nimeni nu a facut vreo presiune asupra sa.

Ioan Rus

Rus a fost chemat la audieri in calitate de martor in dosar. La intrarea in sediul Parchetului, fostul ministru de Interne a declarat ca a venit fara sa fie insotit de un avocat. „Lasati-ma intru sa vad ce poftesc domnii procurori de la mine. Am votat DA la referendum, mi-am dorit sa plece Traian Basescu. Domnul presedinte interimar Crin Antonescu nu m-a sunat niciodata, a spus doar la televizor ca sunt mincinos si ca am de ascuns ceva. Domnul presedinte suspendat mi-a aratat doar la televizor cum e cu puscaria. Faptele arata. (…) Am fost demisionat. Inseamna ca nimeni nu a facut vreo presiune asupra mea si imi cer scuze acestor doi politicieni de anvergura, fete mari in Romania, ca nu m-au presat in niciun fel. (…) Eu m-am demisionat”, a spus Rus.

In acelasi dosar, procurorii au solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Victor Paul Dobre, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. „Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ-n.r), a solicitat Parlamentului Romaniei – Camerei Deputatilor, declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de numitul Dobre Victor-Paul, fost ministru delegat pentru Administratie in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, deputat in Parlamentul Romaniei sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, prev. de art 248 rap. la art. 2481 din Codul Penal”, potrivit comunicatului Parchetului de pe langa ICCJ.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger