AcasăNewsIoan Rus: «"Greii" PSD trebuie sa il sustina pe Ponta!»

Ioan Rus: «”Greii” PSD trebuie sa il sustina pe Ponta!»

Ioan Rus

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a declarat, joi, la RFI, ca „greii” PSD trebuie sa il sustina pe Victor Ponta, el apreciind pe de alta parte ca Mircea Geoana are loc in PSD.

Ioan Rus

„Nu cu foarte mult timp in urma am avut discutii cu Mircea Geoana si i-am explicat si lui, dar si lui Victor Ponta la fel ca eu cred ca mai degraba ar trebui sa fie umar la umar in constructia politica, sociala, economica, guvernamentala pe care acest partid trebuie sa o faca in perioada urmatoare. Sentimentul meu in acest moment este ca Mircea n-a inteles acest lucru pana-n capat. Si atunci voi fi alaturi de Victor Ponta in aceasta conjunctura in care intr-un fel sau altul a fost adus partidul”, a declarat Rus.

Un congres extraordinar „este cam mult”

„Cred ca intre mijloacele la loc de cinste langa fermitate se afla si negocierea, fara indoiala. Si atunci, poate fi o atitudine impinsa pana mai incolo, ca sa ai de unde lasa in negocieri si ca sa ajungi la solutia cea mai buna. Eu ma pronunt in ideea in care in acest partid e loc si pentru voci, care intr-un fel sau altul nu sunt in consonanta totala cu vocea conducerii, care de fapt toate aceste lucruri vor da o medie sau o vana mijlocie in care apa curge cel mai lin. Dar dincolo de asta, nu sunt de acord cu excentricitati si cu idei dintr-acestea, care pot sa submineze intr-un fel sau altul unitatea partidului in jurul conducerii si in jurul principiilor si programelor pe care partidul le-a aprobat. Iar varianta aceea in care facem Congres… nu mi se pare ca presedintele partidului in acest moment trebuie sa-si puna in discutie mandatul, in disputa cu Mircea Geoana. in niciun caz, nu mi se pare necesar acest lucru sau nu mi se pare neaparat necesar”, a adaugat Rus.

Intrebat daca este de parere ca in acest moment prezenta si atitudinea lui Mircea Geoana fac mai mult rau partidului, Ioan Rus a raspuns: „Acest lucru trebuie sa-l cantareasca Biroul National si Comitetul Executiv, eventual. in ultima instanta si la limita, poate stabili chiar si un Congres al partidului, dar nu cred ca e cazul, repet. (…) Nici din punctul de vedere al lui Mircea Geoana, nu poate sa provoace permanent o discutie si o disputa, incat sa impinga lucrurile pana spre a merge pe DA sau NU. Adica aici nu putem vorbi numai despre Victor Ponta ca si atitudine de excesiva fermitate, sa spunem. Putem discuta si despre atitudinea lui Mircea Geoana ca excesiva… altceva, nu vreau sa pronunt acum un cuvant…”.

„Mircea Geoana are loc in PSD

„Este un fost presedinte al partidului, eu l-am sprijinit cu toata forta (…), crezand in capacitatea lui de a organiza, de a monta o structura de partid solida, eficienta, competenta. Acest lucru nu s-a intamplat nu din cauza partidului, care a muncit pentru el, ci s-a intamplat mai degraba din cauza unor superficialitati ale lui. in acest moment, Victor Ponta este liderul partidului si cred ca toti trebuie sa ne raportam la deciziile lui si sa-l sprijinim”, a adaugat Rus.

In ceea ce priveste atitudinea asa-numitilor „grei” ai partidului, Ion Iliescu si Adrian Nastase, Ioan Rus a declarat: „Nu vreau sa fac vreo greseala, pentru ca nu cunosc in detaliu care este substratul tuturor acestor lucruri. Cu siguranta, insa, ca si asa-numitii grei ai partidului trebuie sa-l sustina pe Victor Ponta. Ca la un moment dat poate sa mi se para mie sau dumneavoastra ca nu fac acest lucru suficient de valid, este dreptul nostru sa gandim si asa si nu-mi permit sa fac analize acum, ca nu este cazul. Dar pot sa afirm sau sa exprim o dorinta a mea ca acesti grei ai partidului sa faca bine sa-l sprijine pe presedintele partidului, Victor Ponta”.

 

author avatar
Ciprian Purice
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger