AcasăNewsIoan Oltean: "Sefia Senatului, la PDL. Vasile Blaga ar putea fi luat...

Ioan Oltean: „Sefia Senatului, la PDL. Vasile Blaga ar putea fi luat in calcul”

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, luni, ca, daca va fi confirmata prin vot propunerea de eliberare din functie a lui Mircea Geoana, sefia Senatului trebuie sa revina PDL si un nume care ar putea fi luat in calcul este cel al lui Vasile Blaga.

„Deocamdata asteptam ca aceasta decizie a PSD sa fie confirmata de votul Senatului, pentru ca ea este doar o decizie politica (…) Sunt mai multi colegi care pot fi luati in calcul, de ce nu Vasile Blaga, este senator… am zis un nume care ar putea fi luat in calcul. sefia Senatului trebuie sa revina PDL”, a precizat Ioan Oltean.

El a spus ca PDL isi va tot concursul pentru ca acest lucru sa se intample, iar Senatul sa confirme prin vot eliberarea din functie a lui Geoana.

Potrivit lui Oltean, presedintele Senatului este propus si ales prin vot si majoritatea decide.

„Candidatul care va fi propus si va obtine cel mai mare numar de voturi acela va, fi in mod cert, constitutional, presedinte al Senatului”, a mai spus Oltean.

Mircea Geoana: “Decizia BPN al PSD, pripita, nejustificata si face rau partidului”

PSD: Mircea Geoana va fi scimbat din funtia de presedinte al Senatului

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca BPN si grupul senatorilor partidului au decis ca Titus Corlatean sa fie propus pentru functia de presedinte al Senatului, iar Mircea Geoana sa preia sefia Comisiei de politica externa a acestui for legislativ.

 

author avatar
Ciprian Purice
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger