AcasăNewsIoan Oltean: Acordul dintre premier si presedinte, inutil

Ioan Oltean: Acordul dintre premier si presedinte, inutil

Documentul semnat de Victor Ponta si Traian Basescu nu are nicio valoare. Cel putin asa considera democrat-liberalul Ioan Oltean, mentionand ca nu este nevoie de niciun acord, ci doar de respectarea Constitutiei.

Ioan Oltean sutine ca Victor Ponta nu va respecta acordul semnat cu Traian Basescu

In opinia lui Ioan Oltean, “pactul de la Cotroceni” este un soi de polita de asigurare pentru Victor Ponta. “Eu cred ca el s-a dezvoltat la cererea lui Victor Ponta ca un mod de a se apara de baronii locali si de masurile care in ultima instanta vor trebui sa fie luate in privinta acestora. (…) Eu sper sa il respecte, desi ma indoiesc ca Victor Ponta are posibilitatea de a se mentine pe o pozitie corecta si constitutionala in functia pe care o detine”, a afirmat deputatul PDL, precizand ca respectivul acord este “inutil”.

“Atributiile celor doi lideri executivi, presedinte si premier, se gasesc extrem de bine precizate in Constitutia Romaniei. Ele n-aveau nevoie de un alt fel de act, stiu eu, un acord intre cele doua parti, dar, ma rog, daca Victor Ponta a solicitat o asemenea modalitate, presedintele Romaniei i-a dat satisfactia cuvenita si si-a manifestat intreaga disponibilitate de a avea o colaborare corecta si constitutionala cu premierul Romaniei”, a mai precizat Oltean.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger