AcasăNewsIoan Niculae, se apara in cazul Alina Bica: "Nu am dat mita,...

Ioan Niculae, se apara in cazul Alina Bica: „Nu am dat mita, nu am cunoscut-o pe doamna Bica si nu am legaturi cu ea”

Acuzat ca i-ar fi dat mita 3,5 milioane de euro Alinei Bica, fosta sefa a DIICOT, afaceristul Ioan Niculae se apara sustinand ca toata povestea este falsa.

Pe masa procurorilor DNA a ajuns un dosar extrem de complex, iar conform datelor adunate pana acum reiese ca Ioan Niculae, cel mai bogat roman, i-ar fi dat mita 3,5 milioane de euro Alinei Bica, fosta sefa a DIICOT. Misiunea acesteia era sa tergiverseze dosarul „Romgaz”, in care Niculae este acuzat de subminarea economiei nationale, pana in momentul in care faptele se prescriu.

Afaceristul sustine, insa, ca „nu am cunoscut-o pe doamna Bica si nu am luat legatura cu ea, nici direct si nici prin intermediari. Nu i-am dat suma de 3,5 milioane de euro pentru tergiversarea dosarului Romgaz”.

In plus, Ioan Niculae sustine ca toata povestea este falsa si are doar rolul de a-l discredita pe el ca persoana si ca om de afaceri.

„In dosarul Romgaz m-am prezentat in fata organelor de cercetare penala, respectiv in fata procurorilor de caz, ori de cate ori am fost chemat, insotit de fiecare data de avocatii mei, iar toate apararile pe care mi le-am facut in aceasta cauza au fost si sunt in conformitate cu legea penala. Dosarul este unul complex, care presupune o ampla cercetare judiciara, de lunga durata, inclusiv realizarea unei expertize contabile, ceea ce face lipsita de orice logica presupusa mea incercare de a da bani procurorul sef al DIICOT, pentru tergiversarea acestuia, pana la implinirea termenului de prescriptie. Precizez ca, potrivit Codului Penal, termenul de prescriptie la infractiunea de subminare a economiei nationale este de 30 de ani, fiind practic imposibil ca un dosar sa fie intarziat atat timp. Cred ca multi dintre cei suspectati in acest dosar nu ar mai fi in viata peste 30 de ani”, a spus Niculae.

Afaceristul a dorit sa precizeze si ca inca nu a fost chemat la audieri in dosarul in care este acuzat ca i-ar fi dat mita Alinei Bica.

author avatar
Cristi Ionita
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger