AcasăNewsIoan Niculae: ”Grupul InterAgro este subminat de Parchet”

Ioan Niculae: ”Grupul InterAgro este subminat de Parchet”

Cazul Romgaz  risca sa puna pe butuci o parte a industriei chimice. Ioan Niculae sustine ca Parchetul submineaza InterAgro.

Ioan Niculae: ”Grupul InterAgro este subminat de Parchet”

Patronul grupului InterAgro, Ioan Niculae, a fost chemat ieri la Parchet, pentru a da declaratii in dosarul Romgaz. In aceasta speta au mai fost audiati ca invinuiti peste 40 de fosti si actuali angajati ai Romgaz si ai Ministerului Economiei.  In esenta, SRI a descoperit ca la nivelul ministerului si al Romgaz  s-ar fi constituit un grup infractional, care, in perioada 2007-2010, ar fi sabotat economia nationala, prin livrarea de gaz ieftin, din productia interna, catre diverse firme, inclusiv catre InterAgro. Potrivit unui comunicat al DIICOT, statul nu a mai putut constitui rezervele de gaz metan  care acopera o parte din necesarul de consum pe timp de iarna la nivelul tarii, iar persoanele implicate sunt invinuite de subminarea economiei nationale.

Firmele lui Niculae, paralizate

La iesirea de la Parchet, omul de afaceri Ioan Niculae a acuzat dur autoritatile.  ”Incepand de saptamana trecuta, cu acel comunicat al DIICOT-ului, practic toate firmele noastre, peste 27 de firme, sunt distruse.  Ati asistat la subminarea unui agent economic (InterAgro – n.r.) care inca mai ramasese cu capital privat romanesc”, a declarat ieri Niculae.

Profit de 3.000%

Niculae nu a pomenit insa nimic de veniturile realizate de InterAgro in toti acesti ani. Potrivit specialistilor din industria petrochimica, in procesul de  obtinere a ingrasamintelor chimice, la fiecare 100 de dolari investiti in gaz metan se obtine o valoare de 30 de ori mai mare, adica un profit brut de 3.000%. Sigur, acesta se reduce notabil dupa  scaderea cheltuielilor, dar oricum se obtine un profit mult mai mare decat investitia initiala.

author avatar
Arpad Dobre
374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger