AcasăNewsIoan Niculae: “Guvernul Ponta aduce moartea industriei romanesti”

Ioan Niculae: “Guvernul Ponta aduce moartea industriei romanesti”

Patronul Interagro a criticat dur Guvernul Ponta pentru modul in care a reglementat pretul gazelor pentru industriasii romani.

Nici producatorii de gaze nu au fost menajati, mai ales ca acestia nu vor sa mai vanda gaze catre industriasi.

„Aceasta HG 22 din 22 ianuarie 2013 si OUG 7 23 ianuarie 2013 a fost o prostie. Au legat in mod arbitrar, fara aprobare din partea Consiliului Concurentei, au legat un anumit segment de piata, cea reglementata, de cea libera. In fiecare trimestru au crescut preturile pana la 57-58% pana in ianuarie 2014. De la 45 de roni, la 78 de roni pe Mw.

Din aprilie vor sa creasca din nou preturile la gaz, ceea ce va insemna o crestere de 101%. Nicaieri in lumea civilizata preturile nu cresc cu mai mult de 10%. Au mai crescut si pretul transporturilor la gaz. Am atras atentia ca aceste acte vor fi moartea industriei romanesti. Sunt acte ale Guvernului Ponta. Miercuri, Guvernul a aprobat o modificare la OUG, dar pana vineri ne-am trezit ca nu aveam nicio oferta de gaz, cei doi producatori de gaz au sfidat Guvernul Romaniei.

Daca este sa vorbesc de cei producatori, primul care a dovedit o anumita flexibilitate, incepand de luni a fost Petromul, dar firma de stat nu a dat niciun semn, Romgazul. Noi am inceput deja oprirea, vom merge cu 2-3 fabrici inainte, azi mai mergem cu una singura, noi avem obligatii de livrare de ingrasaminte la tara. De la 1 mai vom opri complet.

La nivel de Interagro sunt peste 10.000 de oameni, dar la nivel de tara sunt peste 60.000 de oameni care depind de noi. Acelasi lucru se va intampla si in metalurgie. Nu pot sa ajung eu la primul-ministru, nici nu cred ca trebuie sa ajung. Se vor opri sute de fabrici. Din studiile pe care le-am facut, 50% din industrie se opreste, 550.000 de locuri de munca. Numai in chimie am investit peste 400 de milioane de euro”, a spus suparat, miercuri seara, Ioan Niculae, la Realitatea TV.

author avatar
Andra Nesu
534 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger