AcasăNewsIoan Gyuri Pascu ne-a parasit, la 55 de ani

Ioan Gyuri Pascu ne-a parasit, la 55 de ani

Muzicianul si actorul Ioan Gyuri Pascu a murit luni, dimineata, la varsta de 55 de ani, in urma unui infarct, pe fondul unor mai vechi probleme de sanatate. Trupul artistului a fost depus la IML, urmand ca astazi sa aiba loc autopsia.

„In jurul orei 5, am primit apelul de urgenta pentru o persoana inconstienta. S-au deplasat echipajele noastre, au gasit un pacient in stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul”, a precizat medicul Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti.

Ioan Gyuri Pascu s-a nascut, la 31 august 1961, la Agnita, judetul Sibiu.  A debutat in 1978, in trupa „Trandafirii Negri”, din Medias. In 1987 a devenit membru in grupul Divertis. A fondat, in 1992,  trupa Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, cu care a participat la festivaluri internationale de jazz si blues, precum si la festivaluri de rock. In 1992 a infiintat, impreuna cu Daniela Marin, prima casa de discuri independenta din tara, „Import Service Tempo”, denumita ulterior „Tempo Music”. Deasemenea,  a jucat in filmele „O vara de neuitat” in regia lui Lucian Pintilie si „Occident” (2002), regizor Cristian Mungiu. In 2007 paraseste grupul Divertis si se ocupa de spectacole, teatru  si turnee in tara, insa in ultimii doi ani problemele de sanatate l-au facut sa se retraga din viata artistica.

author avatar
Bogdan Borcea
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger