AcasăNewsIoan Ghise: Basescu ar putea fi demis de Parlament

Ioan Ghise: Basescu ar putea fi demis de Parlament

Senatorul PNL Ioan Ghise a anuntat ca Parlamentul este cel care decide „calea de urmat”, avand puterea de a-l demite pe Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei.

Desi Curtea Constitutionala a decis ca Traian Basescu trebuie sa revina la conducerea statului, senatorul PNL Ioan Ghise a anuntat, marti, ca acest lucru ar putea sa nu se intample deoarece Parlamentul este cel care decide „calea de urmat”, fapt ce ar insemna demiterea lui de catre guvernanti.

„Parlamentul poate decide ca este aplicabil articolul 10 din legea referendumului, care spune ca demiterea presedintelui Romaniei se face cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale celor care s-au prezentat la vot, fara a mai exista obligativitatea cvorumului de prezenta la vot a 50% plus unu din alegatorii de pe listele permanente”, a declarat acesta, citat de rtv.net.

Conform acestuia, decizia privind demiterea lui Traian Basescu va fi stabilita cel tarziu saptamana viitoare, moment in care Parlamentul s-ar putea intruni.

Declaratia liberalului soseste dupa ce, marti, Curtea Constitutionala a decis ca referendumul sa fie invalidat, motivand ca nu s-a intrunit cvorumul necesar pentru ca acesta sa devina valabil. Hotararea CCR a fost luata in cadrul unui cadrul legal, pentru revenirea lui Traian Basescu la conducerea statului votand sase magistrati din cei noua membri care constituie CCR.

author avatar
Ionut Zgimbau
398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger