AcasăNewsInvitație la lectură: „Cele mai frumoase chipuri ale iubirii. Secretele minții omenești...

Invitație la lectură: „Cele mai frumoase chipuri ale iubirii. Secretele minții omenești în opera marelui inițiat, RUMI”

Într-o perioadă dificilă pe care o traversează omenirea – cu toate problemele și temerile aduse de noul coronavirus – e nevoie, mai mult ca oricând, de speranță.

Și de puterea gândului bun. De iubire și de încredere. „Cele mai frumoase chipuri ale iubirii. Secretele minții omenești în opera marelui inițiat, RUMI”, o carte recent apărută la Editura Dharana – semnată Maria Timuc, cu Marius Ghidel traducător al textelor lui Rumi – vine să ofere cititorilor o altă perspectivă asupra lucrurilor. ”Problema omului e-n mintea lui, exact acolo unde este și puterea lui”, e de părere autoarea volumului.

Cartea este ea însăși concepută cu scopul de a-i ajuta pe cei care vor să fie mai conștienți de ei înșiși, de puterea minții lor, dar în special de puterea lui Dumnezeu care se exprimă ca iubire în viața de zi cu zi, luând diferite chipuri și forme de exprimare”, transmite, pe pagina sa de Facebook, Maria Timuc, apreciat jurnalist și scriitor.

Fragment din carte:

”Pune-ți nădejdea în prietenii adevărați, care-s gândurile tale adevărate, și vei hrăni viața din tine cu adevăr și cu fericire.
Afirmă-ți sănătatea cu mintea, căci cauza îmbolnăvirii tale este gândul pe care l-ai acceptat cândva: sunt bolnav. Spune-ți: eu sunt sănătos, eu mă pot vindeca și așa vei gândi adevărul.
Eu voi hrăni ființa mea cu gândurile care mă fac sănătos, fericit, prosper și minunat.
Întoarce-te la frumusețea ființei tale și a vieții tale, conștient fiind că de tine depinde să-ți afirmi divinitatea, puterea, frumusețe, sănătatea și toate darurile pe care deja le ai. Descoperă Cerul din tine și plutește cu îndrăzneală în adâncul frumuseții sale, căci aceasta este destinația sufletului tău și capătul infinitului pe care-l cauți.
Viața este numai frumoasă, dar spune asta.
Căci tu ai dreptul să spui orice despre ea și, pentru că poți alege cum să te gândești la viață și ce să spui despre ea, vei crea ceea ce spui.
Afirmă tot ce vrei să fie, nu ce nu vrei să fie. Asta-i taina puterii tale, lucrează cu ea și folosește-o pentru a te ridica la Cer chiar acum și aici, pentru totdeauna.”

Volumul este disponibil pe site-ul editurii Dharana.

author avatar
Andrei Coman
392 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger