AcasăNewsÎnvierea lui Hristos, o afacere liberală

Învierea lui Hristos, o afacere liberală

Scandalul ultimelor două zile, căci la PNL ceva e în neregulă dacă trece ziua fără vreun scandal, are ca temă sărbătorile pascale. Din deșertul de impostură în care își târâie existența, liberalii au socotit că e momentul să rupă gura târgului profitând de Sfintele Paști. Dacă tot a înviat acum peste 2.000 de ani, de ce să nu le dea și Iisus o mână de ajutor la convingerea electoratului că, fără ei, nu mai bate clopotul în biserică și Lumina Învierii nu mai coboară pe pământ? Răstignirea, coborârea de pe cruce și mormântul gol sunt accesorii ce țin de anexe, baza rămâne lumânarea pe care milițienii urmau s-o plimbe prin intersecții și pe la blocurile credincioșilor.

Marcel Vela, Adevărul, Calea și Lumina din interes politic

Marcel Vela, un ministru despre care cred că nu mi-ar ajunge un tratat de epitete jenante pentru a-l caracteriza, a venit cu ideea ca poliția să împartă anafură și apoi, în noaptea de Înviere, să dea poporului Lumină. Organizare perfectă. Toată lumea participă, toată lumea ajută. Jandarmi, poliția locală, pompieri, președinții asociațiilor de proprietari, voluntari ai bisericilor și locatarii fruntași la săparea spațiului verde de la bloc. Totul sub egida liberalilor, căci fără ei Iisus nu are dezlegare să intre în casele oamenilor.

Să le dea Dumnezeu sănătate!

Când l-am auzit pe Marcel Vela cum își expunea intențiile, am crezut că mă aflu la un pas de o ordonanță militară ce-l viza pe Iisus. Riguroasă în prostie, la fel ca precedentele. Data și locul Învierii, ora exactă, persoane de contact, declarație pe propria răspundere a lui Hristos despre scopul sosirii printre credincioși, traseul pe care se va deplasa, intervalul orar al colindării prin oraș, cartea de identitate valabilă și legitimația de la locul de muncă. Scenariul pus la cale de ministrul de Interne, nu râdeți, ar fi impresionat destui naivi, ca să nu le spun altfel, care urmau să se roage la „Siguranță  și Încredere” și apoi, cucernici, ar fi sărutat mașinile de poliție direct pe emblemă. Iar a doua zi, fără să gândească prea mult, s-ar fi rugat de sănătatea liberalilor și câștigarea alegerilor, nebăgând de seamă că Iisus le-a aprins candela cu bricheta.

L-a trimis pe Iohannis în derizoriu

Ludovic Orban a avut de ales între Vela și Iisus. N-a ales nimic

Scandalul a pornit a doua zi, când la Cotroceni s-a dat alarma. Deși Vela a afirmat în repetate rânduri că are acordul lui Ludovic Orban și al președintelui pentru acțiunea lui, uite cum apare Klaus Iohannis care neagă totul și-l bagă pe ministru în ședință. Peste noapte apăruseră vociferările liberale că se încalcă nu știu care ordonanță, că spusele lui Iohannis despre cum își va petrece Paștele singur cu soția, că nu va merge la biserică și altele așijderea sunt trimise în derizoriu, că va crește riscul infectării cu virusul etc. Toate ca toate, dar să-l trimiți pe președinte în derizoriu, ei bine, asta nu e de iertat. Mai apar și niște miniștri care se bagă în seamă, vine și cel de la Sănătate care zice că nu e bine, suficiente motive ca Iohannis să iasă la declarații și să amenințe. „Stați acasă. Dacă nu, după Paște vom avea înmormântări!” Ca să vezi! Ori a fost o ieșire negândită ori consilierii l-au luat la mișto cu prompterul. După Paște oricum vor fi înmormântări, căci coronavirusul nu ține cont de sărbătoare și nici de stropșeala președintelui cu degetul înfipt în televizor.

Cusut cu ață albă

Presat de UDMR, de USR, dar și de liberalii care peste noapte și-au schimbat opinia, Iohannis a anulat totul și i-a cerut lui Vela să găsească o altă soluție ca lumea să se bucure de Înviere și să poată primi anafură și Lumină. Afacerea cu Paștele nu mai miroase a cozonac cald. Este mai degrabă vestirea sfârșitului lui Vela, pe care colegii l-au vândut și-i așteaptă pierirea. E tot o combinație liberală, ca și Învierea Domnului. Un lucru, însă, rămâne nedeslușit. De ce i-o fi apucat pe liberali grija de noi, în condițiile în care până acum nu s-au gândit la dezastrul de după sărbători? Facerea asta de bine cu orice preț, cu Paștele, e cusută cu ață albă și miroase a alegeri. Au ratat cu Iisus, dar pot încerca prin septembrie, cu Fecioara Maria. Vor fi și atunci destui fraieri.

author avatar
Valentin Boeru
2.286 afisari
Zenville

Ultimele știri

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...

Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)

Elveţia a câştigat finala Eurovision 2024, prin reprezentantul ei Nemo. Cântăreţul a venit cu piesa „The Code”, un cântec foarte personal despre a fi...
proger