AcasăNewsInvestitorii straini vor Codul Fiscal in formula aprobata de Parlament

Investitorii straini vor Codul Fiscal in formula aprobata de Parlament

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, nu a promulgat Codul Fiscal, in varianta propusa de parlamentari, iar decizia lui a adus o multime de reactii pro sau contra.

O mare surpriza s-a produs, insa, marti dimineata, cand membrii Consiliului Investitorilor Straini au anuntat ca vor adoptarea Codului Fiscal in formula aprobata de Parlament.

Membrii Consiliului Investitorilor Straini anunta ca „multe din prevederile noului Cod Fiscal reprezinta un important pas inainte in zona de modernizare si clarificare a cadrului fiscal romanesc. Proiectul noului Cod Fiscal este rezultatul unui efort sustinut al mediului de afaceri din Romania derulat pe parcursul ultimilor doi ani impreuna cu autoritatile. Consideram ca textul adoptat de Parlament in urma cu o luna reprezinta o imbunatatire substantiala a legislatiei fiscale din Romania, care aduce mai multa claritate si predictibilitate politicii fiscale pe termen mediu si lung”.

De asemenea, membrii Consiliului Investitorilor Straini sunt de parere ca „este necesara pastrarea disciplinei bugetare pentru a nu exista derapaje macroeconomice, iar ceea ce conteaza este stabilitatea, predictibilitatea si transparenta sistemului fiscal pe termen lung”.

author avatar
Cristi Ionita
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger