AcasăNewsInvestigatie Sky News in Romania: traficanti de arme sau trafiCANCI?

Investigatie Sky News in Romania: traficanti de arme sau trafiCANCI?

Grabiti sa le arate englezilor cat de bine au facut votand iesirea din Uniunea Europeana, jurnalistii de la Sky News ies pe piata cu o poveste care miroase urat de la o posta. Traficanti de arme in Romania (tara membra U.E.), care vand pusti si pistoale inclusiv teroristilor ISIS.

Subiectul jurnalistilor de la televiziunea britanica este despre o banda extrem de periculoasa din Romania, cu care ziaristii au negociat in ultimele luni. Intr-un final, traficantii au acceptat sa-i intalneasca pe reporteri, desi, lucru ciudat, stiau ca au de-a face cu niste angajati ai unei televiziuni! „Nu exista niciun subterfugiu. Stiau ca suntem o organizatie de presa care vrea sa ilustreze ca obtinerea unei arme este relativ usoara. Ei pur si simplu credeau ca vom cumpara arme (…). Ideea este ca nu le-a pasat cine suntem, atat timp cat eram dispusi sa platim. Pe parcursul intalnirii, au spus clar ca vor vinde arme oricui: spargatori de banci, criminali in masa sau teroristi ISIS, ei nu faceau nicio distinctie”, se arata in articolul Sky News.

Intalnirea din padure

Britanicii s-au intalnit cu traficantii romani pe o sosea din tara noastra, dupa care i-au urmat pe acestia intr-o padure (tot din tara noastra!), unde nu exista semnal de telefonie mobila. Au fost perchezitionati, iar cand traficantii s-au asigurat ca nu sunt probleme le-au aratat armele pe care le aveau in portbagajul unei masini. Pusti cu luneta (3.000 euro bucata), semiautomate, pistoale, pusti de vanatoare, dar mai ales celebrul AK-47, vandut la pret de chilipir, 1.700 de euro. „Le aducem din Ucraina cu tot cu munitie. Avem gloante destule, cate vreti”, s-a destainuit unul dintre romani. Destinatia principala: vestul Europei, desi traficantii admit ca au onorat comenzi si din Orientul Mijlociu.
Ca intr-un film cu prosti, periculosii traficanti i-au perchezitionat pe jurnalistii britanici cand au ajuns in padure, dar totusi au acceptat sa li se faca poze si sa fie filmati cand prezentau armele scoase la vanzare.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
513 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger