Cauta

Investigată de serviciile secrete FBI – FaceApp, cea mai folosită aplicație din lume

„Federal Bureau of Investigation [Biroul Federal pentru Investigație, cunoscut sub acronimul FBItrebuie  examineze această aplicație pentru securitatea națională și încălcarea de intimitate, fiindcă milioane de cetățeni americani o folosesc. E o aplicație deținută de o companie din Rusia, iar userilor li se cere accesul pe deplin și irevocabil la datele personale și fotografii”, declară politicianul american Chuck Schumer.

Aplicația, lansată de o companie din Rusia, a devenit senzația momentului pe internet, însă un congresman din Statele Unite (SUA) avertizează referitor la riscurile existente pentru cei care o folosesc. Senatorul Schumer a cerut FBI  investigheze modul cum salvează aplicația datele din dispozitivelor celor care o folosesc. Pentru ca aplicația  poată aplica efectul de îmbătrânire pe fotografiile utilizatorilor, ea cere permisiunea  acceseze toate datele din memoria telefonuluiÎntrucât aparține unei  companii rusești (din Sankt Petersburg), americanii sunt convinși  acestea pot fi folosite în scopuri ascunse, softurile de recunoaștere facială fiind atât de avansate încât pot deveni   amenințare la adresa siguranței naționale

Presa internațională notează că democrații candidațila alegerile prezidențiale din 2020 au fost rugați  nu folosească această aplicație de teamă unei amenințări. Însă FaceApp a răspuns deja acuzațiilor. „Toate pozele sunt șterse din serverul nostru în 48 de ore, iar datele nu sunt partajate cu alte companii. Chiar dacă sediul companiei este în Rusia, datele nu sunt transferate aici. Noi nu urcăm în server toate pozele utilizatorilor, ci doar poză selectată de acesta. Acest lucru se poate verifică ușor cu orice instrument de rețea de pe internet”, replică textul comunicatului celor de la Wireless Lab, compania care deține FaceApp.

Compania Wireless, care a lansat aplicaţia cu 2 ani în urmă, are sediul în Skol-kovo, un parc de activităţi de înaltă tehnologie de lângă Moscova, numit adesea „Silicon Valley din Rusia”.

 Tom Foreman, corespondent pentru CNN, a declarat că „experţii în securitate cibernetică spun că, de fiecare dată când vă dezvăluiţi datele unei companii private, vă asumaţi un risc, iar când compania respectivă are legături cu un guvern străin, riscul este şi mai mare. Este deci o metodă alternativă de a te alege cu câteva riduri în plus”.
În fotografie: Vladimir Putin și Donald Trump îmbătrâniți de tehnologie (Sursa: Facebook)
Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version