AcasăNewsInvazie de telefoane electrosoc de mare putere in Europa

Invazie de telefoane electrosoc de mare putere in Europa

Desi de amperaj mic, Kelon poate cauza atac de cord persoanelor cardiace

Marea Britanie a avertizat ca Europa este invadata de arme de autoaparare electrosoc sub forma unor telefoane mobile cu o putere de un milion de volti.

Desi de amperaj mic, Kelon poate cauza atac de cord persoanelor cardiace

Numai in Marea Britanie s-a estimat ca sunt peste zece mii de astfel de arme, mult mai puternice decat Taserele politiei. Autoritatile se tem ca aceste arme, ce se vor a fi pentru autoprotectie, ajung de fapt pe mana infractorilor, care le folosesc ca arme de atac. Modelul chinezesc Kelon este aidoma telefonului mobil Sony Ericsson K95.

O astfel de arma a fost descoperita recent in posesia unui detinut de la Inchisoarea Newton, unde se afla si criminali in serie.  Armele electrosoc pentru aparare de o asemenea putere sunt interzise in Marea Britanie, dar se pot comanda pe Internet pentru suma de 15 lire. Aplicat direct pe piele sau prin haine, electrosocul este suficient de puternic sa cauzeze un atac de cord fatal la persoanele cardiace. Autoritatile britanice atrag atentia ca armele pot intra in tarile europene si prin serviciile postale.

author avatar
Adina Mutar
773 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger