AcasăNewsInvazie de profesori din Germania la Colegiul Goethe din București

Invazie de profesori din Germania la Colegiul Goethe din București

Numărul cadrelor didactice venite din Germania pentru a preda la Colegiul Goethe din Capitală a crescut spectaculos și continuă să crească. Directorul colegiuluui, Ramona Costache, ne spune că profesorii germani s-au îndrăgostit de România și sunt fascinați de interesul elevilor pentru materiile predate.

Ramona Costache Vrem să mărim numărul de clase pentru că interesul pentru limba germană a crescut enorm

Directorul Colegiului German Goethe din București, Ramona Costache, a reușit să aducă încă cinci profesori din Germania care să predea la această unitate de învățământ, numărul total ajungând la nouă. Cadrele didactice din Germania predau discipline diferite, de la istorie, matematică, germană,educație civică, până la fizică și geografie, crescând calitatea actului didactic. ”Nu ne oprim aici, pentru că vrem să ocupăm toate catedrele vacante cu profesori din Germania și să ajungem undeva la 13-14 profesori din această țară. Ce mă bucură este faptul că avem o colaborare excelentă cu ei și că profesorii germani sunt efectiv îndrăgostiți de România, unii dintre ei prelungindu-și până la limita maximă contractele, iar alții manifestându-și dorința de a-și obține chiar cetățenia română. În învățământul preșcolar și învățământul primar predarea se face integral în limba germană, iar în gimnazial și liceu se face parțial și asta pentru că este foarte greu să găsești profesori de diverse materii care să cunoască la perfecție limba germană. Vestea bună este că există un interes din ce în ce mai crescut al copiilor pentru a studia la acest colegiu și s-a ajuns la o concurență foarte mare pentru un loc aici. Am dublat numărul de clase speciale de liceu, astfel că vom avea 50 de copii pe an care dau bacalaureatul german”, ne-a declarat Ramona Costache, directorul Colegiului German Goethe.

Atacuri succesive

Ramona Costache este profesor de limba engleza, limba germană fiind a doua limbă, pe care o cunoaște la nivel mediu. Singura prevedere este în Legea Educației, unde se arată că directorul unei școli de minorități trebuie să cunoască limba respectivă. De aici speculațiile în atacurile la adresa directorului Colegiului Goethe, însă nicăieri nu este prevăzut ca un manager să cunoască limba respectivă la perfecție. ”Vorbesc în germană cu profesorii noștri, cu ambasadorul Germaniei, cu care avem o relație extrem de apropiată, cu ambasadorul Elveției și ori de câte ori este nevoie. Atacurile la adresa mea, care au în spatele lor oameni frustrați, mă mâhnesc tare mult. Trebuie să ne concentrăm pe lucrurile bune, pe obiectivele pe care le avem pentru îmbunătățirea calității învățământului, pentru creșterea gradului de satisfacție a elevilor noștriși, de ce nu, pe o armonie a relațiilor în rândul profesorilor și al elevilor. Întâmpin foarte multe piedici șimă confrunt cu reclamații venite din partea unui grup restrâns cu interese meschine și îmi pare rău că trebuie să spun asta. Dar eu sunt mulțumită de faptul că am reușit să creez o atmosferă caldă și benefică atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice și că, mai ales, am reușit să fac extrem de multe pentru acest colegiu. Ultimul lucru, care m-a bucurat foarte tare, a fost primul pas făcut pentru deschiderea postului de radio on-line în limba germană, și m-a bucurat pentru că a fost inițiativa și dorința elevilor noștri”, ne-a mai precizat directorul Colegiului German Goethe, Ramona Costache.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.483 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger