AcasăNewsInvazie de nave chineze in Senkaku

Invazie de nave chineze in Senkaku

Japonia a avertizat ca va raspunde prin forta invaziei Chinei

Opt nave chineze au intrat ieri  in apele teritoriale ale insulelor Senkaku,  administrate de Tokyo si revendicate de Beijing.

Japonia a avertizat ca va raspunde prin forta invaziei Chinei

Premierul japonez Shinzo Abe a avertizat ca tara sa va respinge „prin forta” orice debarcare chineza pe Insulele Senkaku.  Guvernul japonez l-a convocat pe ambasadorul chinez protestand fata de patrunderea celor opt nave, cel mai mare numar de cand a izbucnit conflictul deschis intre cele doua tari.

Navele chineze si-au facut aparitia cand 170 de deputati japonezi au vizitat sanctuarul Yasukuni din Tokyo, unde sunt onorati cei aproape 2,5 milioane de soldati japonezi care au murit in razboaiele imperiului.  China si Coreea considera „pelerinajul” deputatilor japonezi la acest sanctuar ca un act de bravada militara.

author avatar
Adina Mutar
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger