AcasăNewsInvatatoarea de la Scoala 10, care pretindea cadouri, a fost demisa!

Invatatoarea de la Scoala 10, care pretindea cadouri, a fost demisa!

Consiliul de Administratie al scolii Maria Rosetti din Bucuresti a hotarat, cu unanimitate de voturi, demiterea invatatoarei Dana Blandu, acuzata de faptul ca le-a cerut bani parintilor sub forma de cadouri.

Decizia Consiliul de Administratie al Scolii nr. 10 a venit la o zi dupa ce ministrul Educatiei, Remus Pricopie, declara ca fondul clasei nu poate sa existe decat ca initiativa a parintilor si este ilegal daca este gestionat de scoala, prin invatatoare, profesori sau director. De asemenea, Ministrul a subliniat ca fondul clasei cerut si gestionat de reprezentanti ai scolii poate avea chiar si incadrare penala

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti s-a autosesizat, la sfarsitul anului trecut, in cazul invatatoarei Dana Blandu, de la Scoala nr. 10, care le-ar fi cerut parintilor mai multi bani de cadouri, atentiile urmand sa fie date de sarbatori unor angajati ai unitatii. Cercetarile inspectoratului in acest caz au inceput in 6 ianuarie, deoarece personalul din scoala a fost liber in vacanta de sarbatori, iar angajatii nu puteau fi chemati la serviciu din concediu, conform legii.

Totodata, ISMB a sesizat, in 30 decembrie, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, in legatura cu presupuse fapte penale savarsite de invatatoarea Dana Blandu. Potrivit reprezentantilor ISBM, aspectele penale in acest caz vor fi analizate de catre Parchet, iar cele administrative, de catre unitatea de invatamant.

Inspectorul general scolar al Capitalei preciza ca daca se dovedeste ca invatatoarea este vinovata, ea risca sanctiunea maxima a excluderii din invatamant. Dosarul inregistrat la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2 a fost trimis, miercuri, de procurori la Sectia 6 Politie. Anchetatorii care fac cercetari in acest caz pentru primire de foloase necuvenite, noteaza rtv.net.

Citeste si:

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger