AcasăNewsInvatamantul romanesc a intrat de tot la apa

Invatamantul romanesc a intrat de tot la apa

Cea de a doua sesiune a bacalaureatului s-a incheiat ieri, cu rezultate dezastruoase. Abia 16,2 la suta dintre candidati, la nivelul intregii tari, au reusit sa promoveze. Un procentaj impardonabil pentru elevi, dar si rusinos pentru mai marii invatamantului romanesc.

Ca intr-un joc de-a leapsa, combatantii dau vina de pe unul pe altul. Parintii acuza sistemul de invatamant, care este praf si pulbere, si nu de acum, ci de ani buni. Profesorii arata spre elevi, care nu s-au ostenit nu sa citeasca, ci nici macar sa dea pe la scoala. Iar elevii, profitori si speculativi, s-au asezat intre cele doua tabere, domiciliind pe cele mai confortabile pozitii, de unde se apara sau ataca. In realitate, vinovatia este comuna, departajand-o doar palierele de actiune. Fiecare nou ministru al Educatiei a adus cu el o reforma, rasturnand valorile anterioare. Profesorii sunt din ce in ce slab pregatiti, dovada notele penibile obtinute la titularizare. Parintii si-au scapat odraslele de sub control de multa vreme, iar acestea mai dau pe la scoala numai ca sa vada noua marca de masina a vreunui coleg.

90 de mii de candidati care au pierdut si a doua sesiune spune totul. Patru licee din Maramures au promovabilitate zero, iar alte judete se scalda intre11 la suta (Gorj) si 52 la suta (Mehedinti). Dupa cum spunea Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, „nu exista joburi pentru cei care au picat, vom ingrosa numarul infractorilor!” Pierduti in analize aiuristice si fara a identifica solutii concrete, ministerialii au sesizat prea tarziu ca invatamantul are carena sparta si BAC-ul s-a impotmolit pe fundul apei.

author avatar
Andrei Coman
113 afisari

1 COMENTARIU

  1. In afara de asta, am observat ca si cei cre iau bac-ul ….au mari probleme in a continua.Probleme aduse doar de profi. In cazul in care o profa care face „legea” are la un examen ( printre care si elevi cu restante) aproximativ 100 de elevi….. (atat din anul II cat si din anul III ) si pica in masa,in jur de 80 de studenti, ni se pare cam imputita modalitatea ! O profesora cum face sa corecteze 100 de lucrari in 3 ore?
    Se mai aude ca la taxele examenelor restante (50 ron) 70% revine profului examinator. Incep sa cred ca profilor le convine sa pice in masa, stiind ca va trebui sa dai iar restanta,si sa platesti taxa iar.Fara sa mai zic ca unii profesori din categoria asta sunt contrarii cursurilor ID . Deci e clar ca profii espectivi „taie si spanzura” in voie.
    Studentii nu au nici curaj sa conteste ceva, de frica ca „nu mai termina in veci”. Si ne mai miram ca invatamantul romanesc e asa cum e? Pestele se impute de la cap.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger