AcasăNewsInutilele vagoane-minune RO LA. Investitii in bataie de joc la CFR Marfa...

Inutilele vagoane-minune RO LA. Investitii in bataie de joc la CFR Marfa

CFR Marfa a cumparat in 2002 cu 10 milioane de euro aproape 100 de vagoane RO LA, care ruginesc acum in triaje

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, se tine batos si spune ca va vinde numai 51% din CFR Marfa, dar in curand nu va mai avea ce sa liciteze, deoarece, pe langa datorii imense, compania se mai „lauda” cu vagoane vechi, ruginite, sau cu unele noi, care nu incap in tunele.

CFR Marfa a cumparat in 2002 cu 10 milioane de euro aproape 100 de vagoane RO LA, care ruginesc acum in triaje

Dupa ce privatizarea CFR Marfa a fost aprobata, ministrul Relu Fenechiu a anuntat ca nu va vinde intreaga companie, ci doar 51% din actiuni. Potrivit evaluarilor oficiale, compania feroviara avea in 2012 active in valoare de 300 de milioane de euro si datorii de peste 450 de milioane de euro.  Relu Fenechiu are insa alta parere. „Valoarea unei companii este data de piata. Nu este data de niciun fel de evaluare”, a spus ministrul. El respinge si estimarile privind suma de 268 de milioane de lei care ar putea fi obtinuta din vanzarea unui pachet de 51% din actiuni. „Nu putem vorbi de estimari, atat timp cat noi nu stim astazi ce vom vinde”, sustine ministrul. Si cata dreptate are!

Bani pentru prosperitatea „capuselor”

Intr-adevar, in conditiile in care rugina musca zilnic din parcul de peste 39.000 de vagoane (din care peste 5.000 au fost deja scoase la licitatie pentru vanzare ca fier vechi), oare ce va mai vinde ministrul? Poate doar inutilele vagoane-minune RO LA. In 2002, Ministerul Transporturilor a cheltuit 10 milioane de euro pentru a cumpara 100 de vagoane pentru transportul camioanelor TIR pe calea ferata, in scopul decongestionarii traficului auto. Toate bune, doar ca aceste vagoane, care ruginesc acum prin triaje, nu pot fi utilizate, deoarece sunt prea late si nu incap in tunelurile CFR din Romania. Din aceasta afacere au castigat doar firmele-„capusa”, care inca prospera pe seama CFR Marfa.

author avatar
Arpad Dobre
1.250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger