AcasăNewsInundatiile continua sa faca probleme. Apa in case si restrictii pe DN-uri...

Inundatiile continua sa faca probleme. Apa in case si restrictii pe DN-uri si DJ-uri

Daca in unele zone din tara caldura specifica mijlocului primei luni de vara isi face din plin simtita prezenta, inca sunt localitati in care oamenii si-au vazut agoniseala de-o viata afectata de ploi si de vremea rea.

In ultimul interval, adica de sambata dimineata si pana duminica la ora 07, au fost interventii in 15 localitati din 10 judete din tara – Arges, Bistrita Nasaud, Braila, Buzau, Dambovita, Galati, Gorj, Teleorman, Valcea si Vaslui. Pompierii au mers pe teren pentru a ajuta la inlaturarea apei ajunse in 10 case, patru anexe gospodaresti si tot atatea curti, 13 beciuri/subsoluri. Totodata, Departamentul pentru Situatii de Urgenta a transmis ca s-a intervenit pentru inlaturarea a 24 copaci cazuti pe carosabil, arborii doborati de vant avariind opt autoturisme, inclusiv trei masini ale IPJ Braila.

Zeci de oameni, in locuinte modulare

Deja oamenii din localitatea Rachita, din Alba, ale caror case au fost afectate de inundatiile de zilele trecute s-au putut muta in locuintele modulare trimise in zona de Guvern. In zece astfel de adaposturi au fost instalate deja 42 de persoane, aproape jumatate – adica 17 suflete – fiind copii.

Limita de viteza si de tonaj

Nu in ultimul rand, e de mentionat faptul ca probleme s-au constatat si la nivel de circulatie rutiera, sursa citata mentionand ca „raman afectate de aluviuni si alunecari de teren produse in zilele anterioare 1 drum national (DN 73D/AG) pe care circulatia rutiera este blocata, respectiv 2 drumuri nationale (DN 17A/SV si DN 22/TL) si 2 drumuri judetene (DJ 609/TM si DJ 205D/VN) pe care circulatia rutiera este restrictionata, iar pe 1 drum judetean (DJ 611/DB) circulatia rutiera a fost temporar afectata din cauza unui copac cazut pe carosabil”. In cazul DN 22/TL, este vorba despre o restrictie de tonaj (7,5 tone), dar si de viteza (70 km/h) – masuri dispuse pentru a preveni aparitia unor fisuri in digul de protectie din zona.

sursa foto: Facebook

73 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ati votat derbedei ,derbedei aveti !, ati votat puturosi si lichele ,de ce va plingeti de inundatii ?.
    Daca votati gospodari ,oameni destepti fi harnici aveati canalizari ,aveati diguri de protectie ,aveati regularizarea torentilor, aveati consolidari de maluri ,aveati reimpaduriri !!si nu pierdeati agoniseala de o viata.
    Voi cei indiferenti aveti ceea ce meritati ,ori va treziti ori intr-o zi pieriti prin prostia voastra.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger