AcasăNewsInundatii ucigase

Inundatii ucigase

Masinile luate de ape au format un morman de gunoi

Inundatiile fac ravagii in tara. O femeie din Prahova si-a pierdut trei din cei patru copii. Ei au fost luati de ape cu tot cu casa. La capitolul pagube materiale, dezastrul este imens: 650 case, 348 curti, 27 beciuri/subsoluri, noua apartamente, dar si patru cladiri apartinand unor institutii publice au fost afectate de inundatiile din ultimele zile, pagubele inregistrandu-se in 76 de localitati din 25 de judete.

Masinile luate de ape au format un morman de gunoi

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, mii de pompieri intervin in toata tara pentru salvarea oamenilor aflati in calea apelor. Au fost inregistrate efecte la nivelul a 76 localitati din 25 judete si municipiul Bucuresti. In total au fost afectate 650 case, 348 curti, 27 beciuri/subsoluri, noua apartamente, patru cladiri apartinand unor institutii publice si doua cladiri apartinand unor agenti economici, sapte poduri/podete, 11 stalpi de electricitate si 55 de autovehicule.

De asemenea 35 de persoane au fost salvate si 173 de persoane au fost evacuate din calea viiturilor in judetele Alba, Bacau, Botosani, Iasi si Prahova. In judetul Prahova continua cautarile minorului disparut dupa ce a fost surprins de viitura impreuna cu mama si cei trei frati ai sai. Femeia a fost salvata, iar ceilalti trei minori au fost gasiti decedati. Cele mai grave situatii sunt in comunele Pianu, Sasciori si Salistea. In Pianu, 18 persoane au fost salvate de catre pompierii ISU Alba, s-a evacuat apa din doua locuinte inundate, 140 de locuinte au fost afectate, patru kilometri de strazi au fost colmatate si partial distruse, 10 autoturisme si doua remorci au fost luate de viitura, un drum judetean a fost afectat, la fel si reteaua de apa potabila, reteaua de electricitate, reteaua de gaz metan au fost afectate. Au fost inundate 190 de curti, 30 de fantani si 200 de hectare de terenuri agricole.

author avatar
Andrei Coman
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger