AcasăNewsInundatii. Peste 60 de localitati din 27 de judete, afectate. S-au construit...

Inundatii. Peste 60 de localitati din 27 de judete, afectate. S-au construit 6 diguri temporare

La fel cum s-a intamplat si in cazul precedentului episod de vreme severa, si de aceasta data pompierii, jandarmii si politistii fac eforturi pentru a le fi de ajutor oamenilor care s-au trezit ca apa si noroiul de invadeaza casele si curtile, distrugandu-le bunurile. Sase oameni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele, fiind evacuati preventiv.

Datele facute publice marti dimineata dinspre Ministerul de Interne arata ca, in ultimele 24 de ore, angajatii institutiei au sarit in ajutorul oamenilor din 67 de localitati din 27 de judete, dar si din Capitala, unde au fost situatii in care s-au vazut din plin efectele inundatiilor. Nu au intervenit singuri, ci impreuna cu autoritatile locale. „La acest moment, raman evacuate preventiv 6 persoane – 2 in loc. Sacel din judetul Sibiu si 4 in loc. Jibou din judetul Salaj. Nu sunt semnalate persoane blocate sau urgente medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice”, se mentioneaza intr-un comunicat al MAI.

In intervalul mentionat, s-au inaltat diguri si s-au construit 6 diguri temporare doar in judetul Sibiu, grav afectat de inundatii, un altul fiind pe punctul de a fi ridicat in judetul Bacau. De asemenea, s-au folosit motopompe si alte utilaje pentru scoaterea apei din peste 80 de case, peste 200 de curti si alte peste 130 de subsoluri. De asemenea, 147 de fantani au fost decolmatate, astfel incat apa lor sa poata fi folosita de populatie. Mai sunt inca probleme si cu alimentarea cu energie electrica, in trei localitati din judetele Arges si Bihor, dar se lucreaza la remedierea situatiei.

sursa foto: Facebook/IGSU

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger