Cauta

Inundatii in Teleorman – 20 de localitati afectate si drumuri inchise

Topirea zapezii, pe fondul incalzirii vremii, carora li se adauga fie scurgeri de pe versanti, fie revarsarea unor rauri au facut ca mai multe gospodarii din judetul Teleorman sa fie afectate de inundatii.

Din cele mai recente date facute publice de catre reprezentantii prefecturii conduse de Florinel Dumitrescu rezulta ca sunt 20 de localitati afectate de aceasta situatie – si anume Voievoda, Dulceanca, Mirzanesti, Crevenicu, Cosoteni, Slavesti, Prundu, Nanov, Tiganesti, Tatarastii de Jos, Peretu, Turnu Magurele, Calmatuiu de Jos, Videle, Mavrodin, Balaci, Trivalea Mosteni, Botoroaga, Tarnava si Suhaia.

Apele au intrat in case, au inundat peste 100 de curti si 109 fantani, anexe gospodaresti, 270 de hectare de teren arabil si pasuni, dar au afectat si digul de vest al lacului Suhaia.

Apa a ajuns si pe carosabil

De asemenea, apa a ajuns si la nivelul carosabilului, motiv pentru care au fost situatii in care s-a decis fie inchiderea, fie restrictionarea circulatiei pe unele drumuri. Drumurile inchise in aceasta dimneata sunt DJ 612B, pe raza localitatii Odobeasca si DJ 612A, pe raza localitatii Satu Vechi, iar cele restrictionate, pentru vehiculele sub 3,5 t, sunt DJ 503 Draganesti Vlasca – Videle si DN 6 (E70) Draganesti Vlasca – Bucuresti. In localitatea Draganesti Vlasca este stabilita o ruta ocolitoare catre Bucuresti, pe DC 18 Draganesti Vlasca – Comoara – Tarnava, cu revenire pe DJ 503 Tarnava – Videle, apoi cu continuare pe ruta Videle – Ghimpati – Bucuresti”, precizeaza reprezentantii Prefecturii Teleorman, via Facebook.

sursa foto: Facebook/ISU Teleorman

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version