AcasăNewsIohannis: România este și va fi cel mai dedicat susţinător al R....

Iohannis: România este și va fi cel mai dedicat susţinător al R. Moldova (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la Cotroceni, după discuţiile cu premierul moldovean Maia Sandu, că a propus creare a unui grup de experţi care, împreună cu experţii din Republica Moldova, să identifice domeniile în care este nevoie de asistenţă şi să fie demarate proiecte concrete.

Maia Sandu primită la Palatul Cotroceni de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> Premierul R Moldova are programată o întâlnire ulterioară cu Viorica Dăncilă

„România a fost, este, şi va fi cel mai constant şi dedicat susţinător al Republicii Moldova în mod direct pentru atingerea nivelului de prosperitate şi securititate pe care îl doresc cetăţenii săi şi pentru parcursul european”, a declarat Klaus Iohannis, în conferinţa comună susintă cu Maia Sandu.

Preşedintele a vorbit şi despre transferul paşnic de purere, din 14 iunie, şi care a pus capăt situaţiei de criză politică peste Prut.

„Doresc să îi asigur de tot sprijinul României, şi al meu personal, pentru eforturile Guvernului de la Chişinău. Disponibilittea de a acorda, pe baza solicitărilor asistentă dedicată consolidării instituțiilor în Republica Moldova. Administraţia prezidenţială a transmis propunerea de creare a unui grup de experți care împreună cu experţii din Rep Moldova să identifice domeniile în care este nevoie de asistenţă şi să fie demarate proiecte concrete. Partea noastra a constitutit acest grup. Voi urmări personal derularea de către guverne a acestei iniţiative”, a adăugat șeful statului.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană