AcasăNewsIntrevedere Iohannis- Vucic. Intrebare in privinta fostului deputat Ghita

Intrevedere Iohannis- Vucic. Intrebare in privinta fostului deputat Ghita

Dupa discutiile avute cu omologul sau sarb, Klaus Iohannis a iesit, impreuna cu Aleksandar Vucic, in fata presei, pentru a trece in revista aspectele avute in vedere in timpul intrevederii de la Cotroceni.

Printre acestea s-au regasit chestiuni ce tin de masurile necesar a fi luate pentru a „stimula relatia economica” intre statul roman si cel sarb, despre „cum poate Romania sa sprijine Serbia” in drumul sau catre Uniunea Europeana, dar si despre Kosovo, din cate a anuntat seful statului.

Intrebat daca s-a abordat si chestiunea situatiei fostului deputat Ghita si a extradarii acestuia, Klaus Iohannis a dar urmatorul raspuns: „nu am discutat. Dar pe urma am aflat ca vreti sa intrebati asa ceva si l-am intrebat pe dl. presedinte, care mi-a spus ca nu stie, dar cu siguranta lucrurile sunt pe fagasul normal. Instantele delibereaza si se va da un verdict in aceasta chestiune. Mai mult nu a putut sa-mi spune, mai mult nu stiu nici eu. Nici nu cred ca e treaba presedintilor personal sa se ocupe de cei care fug de justitia romaneasca„.

La randul sau, presedintele sarb – stat pe teritoriul caruia se afla, de peste un an, omul de afaceri Sebastian Ghita, fost deputat in Parlamentul Romaniei – a transmis ca i-a adresat, la randul sau, ministrului Justitiei din Serbia aceasta intrebare. „Eu nu am prea multe date in acest sens, dar organele juridice se ocupa de aceasta chestiune. Cand domnul presedinte mi-a pus aceasta intrebare, am transmis-o mai departe ministrului Justitiei din Serbia. Astfel ca noi vom primi in cursul acestei zile raspuns la aceasta intrebare a dumneavoastra„, a sustinut Vucic.

sursa foto: presidency.ro

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger