AcasăNewsÎntrebat despre dosarul de la DNA. ÎPS Teodosie: „Nu e absolut nimic...

Întrebat despre dosarul de la DNA. ÎPS Teodosie: „Nu e absolut nimic real. Gata, lăsaţi-mă, vorbesc de brad”

sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului

Intrat în vizorul procurorilor anticorupție, într-un dosar în care este suspectat de cumpărare de influență, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, n-a vrut să discute prea mult despre această chestiune, întrebat fiind, joi, 21 decembrie, pe acest subiect. A ales, în schimb, să vorbească despre semnificația bradului, mai ales că se apropie Crăciunul.

ÎPS a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, despre dosarul în care este cercetat de DNA. Arhiepiscopul Tomisului spune că este nimic real, ci numai „zvonuri şi provocări”.

„Nu este absolut nimic real. Nu pot să vorbesc de păreri. Avocaţii dacă pot să vorbească, nici ei nu au găsit nimic. Sunt numai nişte zvonuri şi provocări. Gata, lăsaţi-mă, vorbesc de brad”, a spus în fața jurnaliștilor ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, joi, 21 decembrie.

El a vorbit apoi despre semnificaţia bradului împodobit. „Bradul este acest copac care tot timpul are verdeață”, a spus ÎPS Teodosie. „Prin tradiție avem bradul împodobit. Darurile din brad simbolizează virtuțile”, a completat acesta.

Ce anunța DNA la începutul acestei luni

Vă amintim că în 5 decembrie, DNA-ul a transmis un comunicat prin care se anunța public faptul că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru cumpărare de influență, respectiv P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influență.

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, la această etapă procesuală, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea” respectivă.

Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului”, transmitea, la acea dată, DNA-ul, cu tot cu precizarea că celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

author avatar
Andrei Coman
280 afisari

2 COMENTARII

  1. Crucea pe care a fost rastignit Mântuitorul, era din Brad….de aceea Bradul este verde tot timpul anului……

    • nu mai beti apa de la flori; Potrivit traditiei crestine, Sfanta Cruce ar fi fost lucrata din trei feluri de lemn: cedru, chiparos si maslin sau chiparos, ulm si merisor. Acest lucru se intemeiaza pe urmatoarea profetie: „Marirea Libanului, chiparosul, ulmul si merisorul la tine vor veni, cu totii laolalta, ca sa impodobeasca locasul cel sfant al Meu, si Eu voi slavi locul unde se odihnesc picioarele Mele” (Isaia 60, 13).
      ps de ce scrii brad cu majuscula ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger