AcasăNewsÎntrebarea la care Arafat a răspuns „ca la Ploiești”. „ Copilul să...

Întrebarea la care Arafat a răspuns „ca la Ploiești”. „ Copilul să nu interacționeze direct cu bunicii”

Mai sunt aproape două săptămâni până la începerea noului an școlar, iar controversele în legătură cu măsurile și condițiile în care se vor desfășura orele de curs sunt încă de actualitate.

Vineri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a fost întrebat de jurnaliști dacă și-ar trimite copilul la școală, în cazul în care ar avea unul, în condițiile actuale. În loc de un răspuns clar, Arafat a răspuns diplomatic.

Potrivit secretarului de stat, și-ar trimite copilul la școală cu condiția să știe că există măsuri „luate bine și clare”.

Șeful DSU a mai spus că noul an școlar va începe fie cu elevii în școală, fie cu elevii împărțiți între școală și online.

„Cel mai probabil da, dar știind că există măsuri care sunt luate bine și clare, care vor proteja copilul cât mai mult posibil”, a fost răspunsul lui Raed Arafat.

„Copilul să nu interacționeze direct cu bunicii”

Pe de altă parte, secretarul de stat a spus că ar impune anumite reguli și în familii, mai ales acolo unde sunt persoane în vârstă: „regula este: copilul să nu interacționeze direct cu bunicii, ceea ce nu va fi ușor. Pericolul real asupra copiilor este minimal. Pericolul este când se întorc acasă și riscul este să se treacă (infecția – n.r.) către bunici. De asta regulile din casă sunt foarte importante: spălarea, dezinfectarea și contact cât mai controlat cu persoanele în vârstă”.

„Dacă merge bunicul să ia copilul, nu e nicio problemă, dar bunicul se poarte mască, să meargă cu copilul, îl ia de mână, când ajunge acasă se dezinfectează, nu duce mâna la față. Acestea sunt reguli de protecție minime”, a spus Raed Arafat.

„În învățământul preuniversitar, în funcție de evoluția situației epidemiologice, Consiliul de administrație al școlii poate propune, în urma consultării Asociației de părinți, ca desfășurarea activității didactice care presupune prezența fizică a antepreșcolarilor, preşcolarilor și elevilor, să se realizeze prin intermediul tehnologiei și a internetului, cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării”, se arată într-un comunicat de presă emis de MEC, potrivit antena3.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
240 afisari

2 COMENTARII

  1. sa nu ti mai interactioneze tie neuronii in cap bai smecherule care te crezi ce nu esti si vorbesti ce nu te priveste!!!!!!!

  2. Hai sictirrrrrrrrrrrrrr dementule ! …nu te-a omorit inca Raul !…si eu care credeam ca ti-a tras un glont in cap !….eeeeeeeeeeee nu este timpul pierdut , scapam de un jegos musulmn care pute a hoit ! ….primesti ce ti se cuvine dementuleeeeeeeeeeeeeeeeeee , ai furat detul si ai omorit destule persoane ….acu este rindul tau jupuit de viu sa fii ! dementuleeeeeeeeeee !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger