AcasăNewsÎntre arme și lux, buncărele militare sunt cele mai căutate proprietăți private....

Între arme și lux, buncărele militare sunt cele mai căutate proprietăți private. Ceasul Riscurilor a ticăit periculos

Buncărele de lux pentru Apocalipsă au devenit cele mai căutate proprietăți de pe piață, iar în prezent oricine poate să-și „închirieze calea înspre Sfârșitul Lumii”, promite cotidianul britanic The Sun.

Când își caută o locuință, lumea are câteva criterii bine determinate de bun-simț: O grădină mare, un cartier atrăgător, un loc plasat strategic în mijlocul orașului. Însă vremurile noi vin cu idei, temeri și „cerințe” noi: Pereți blindați contra exploziilor, o armură și un mecanism pentru susținerea vieții care ar putea salva o întreagă familie din fața dezastrelor Apocalipsei. Cam așa arată buncărele despre care vorbim.

Îngrijorați de schimbările climatice, de pandemii și de riscul înmulțirii regimurilor autoritare, tot mai mulți oameni devin „prepperi” (pregătitori), cuvânt englezesc care îi desemnează pe aceia care își aranjează din timp condiții pentru supraviețuire în cazul unui colaps al societății sau al naturii.

Întrucât recent s-a dezvoltat printre prepperi o panică legată de conflictul SUA cu Iranul (care a devenit deja de ceva vreme un stat înarmat nuclear), de amenințarea constantă a Chinei precum și de neînțelegerile SUA-Coreea de Nord care ar putea duce la un război nuclear, aceștia au început să își întețească efotrurile de pregătire în fața catastrofelor. Combinația amenințărilor deja numite presupune că „Doomsday Clock” (Ceasul Apocaliptic/ Ceasul Apocalipsei), un măsurător folosit de savanți pentru a arăta cât de aproape se află umanitatea de o calamitate globală, a TICĂIT recent indicând cea mai precară poziție din istorie a omenirii.

Orologiul Apocalipsei stă la numai „două minute” de MIEZUL NOPȚII – punctul fix al unui dezastru de proporții universale

Un sondaj recent al postului de televiziune National Geographic a constatat că 40% dintre americani consideră că strângerea de rezerve de hrană sau construirea unui adăpost pentru bombe este o investiție mai înțeleaptă decât un plan de pensionare. Ca urmare, afacerile cu proprietăți de acest tip sunt înfloritoare.

Buncăr anti-bombardamente cu piscină și saune

La nivel teoretic, cu provizii îndestulătoare de oxigen, apă și alimente nu stă nimic în calea viețuirii timp de ani de-a rândul în adăposturi subterane. Depinde doar de cât de mari sunt depozitele și rezervele, precum și de rezistența psihologică în fața „autodetenției” și a lipsei luminii solare. În ciuda acestor impedimente, pe măsură ce lumea volatilă în care trăim se rotește periculos înspre un viitor de o incertitudine crescândă, se înmulțesc progresiv și cei interesați să-și cheltuie banii pe locuințe protejate din calea dezastrului. Plaja de oferte este largă și se întinde de la buncăre luxoase cu toate dotările de ultimă oră, la ferme izolate, păzite de armate de „supraviețuitori”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
754 afisari

1 COMENTARIU

  1. Alea sunt bune doar daca esti in ele ai oxigen separat si nu se foloseste neutroni care trec prin. Altfel la arsenalul atomic mondial in 2-3 ore s-a terminat oxigenul… In cazul unei apocalipse nucleare cei mai fericiti is submarinarii, cosmomautii pe statii si o mica parte din pilotii si turistii aflati in aer.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger