AcasăNewsIntrarea in Schengen, negociata de “Dottore in sectoristi” Tutilescu

Intrarea in Schengen, negociata de “Dottore in sectoristi” Tutilescu

Chestorul Tutilescu se pricepe la toate

Exact in urma cu un an, diplomatul de cariera Florin Saghi era scos din echipa de negociere a aderarii Romaniei la spatiul comunitar.

Chestorul Tutilescu se pricepe la toate

Pana la acest moment, in Ministerul de Interne existau doua structuri cu atributii identice : Directia Schengen, condusa de Saghi si Departamentul Schengen, aflat sub sefia „nemuritorului” chestor Marian Tutilescu. Insa Directia a fost desfiintata cu totul, ca sa nu ii mai faca nicio concurenta lui Tutilescu.

A tras pe proximitate

In total, au trecut aproape trei ani de cand Tutilescu a fost retras strategic de la conducerea Politiei Capitalei si promovat in aparatul central al Ministerului de Interne. Cu misiunea de a-i convinge pe europeni sa ne accepte in obsedantul Spatiu Schengen.

Sectoristii, subiectul lucrarii de doctorat a sefului Departamentului Schengen

Numai ca longevivul general de Politie nu a reusit deloc sa urneasca lucrurile. Iar o posibila explicatie pentru aceste esecuri constante ar putea fi si specializarea lui Tutilescu. Care, in urma cu aproximativ cinci ani, a obtinut titlul de doctor, care da extrem de bine in CV –ul unui negociator al Romaniei la asemenea nivel. Numai ca, dupa informatiile intrate in posesia noastra, seful Departamentului Schengen si-a luat doctoratul cu o lucrare despre Politia de proximitate. In care a descris, in mod stiintific, felul prin care sectoristii trebuie sa stranga relatiile de colaborare atat cu administratorii asociatiilor de proprietari, dar mai ales cu persoanele varstnice de la parterul blocurilor. Care se pot dovedi niste „surse autorizate informative extrem de pretioase in munca operativa a lucratorilor din cadrul Politiei de Proximitate”. Uite insa ca vastele cunostinte in domeniu ale lui „dottore” Tutilescu nu i-au dat pe spate pe ceilalti sefi ai Politiilor europene. Care ar fi fost mult mai interesati de combaterea criminalitatii transfrontaliere, decat de activitatea „spargatorilor de seminte” cu caschete.

author avatar
Catalin Tache
2.047 afisari

4 COMENTARII

  1. TUTILESCU Marian este o coproductie a fostilor, sef IGPR PITULESCU si sef SIE si ulterior al Adm Prezidentiale TALPES carora TUTILESCU le-a facut cate o casa de vacanta pe Clisura Dunarii(tot atunci si-a tras si omul o vila in centrul mun Tr-Severin), cand era inspector sef la IPJ Mehedinti cu ajutorul si sprijinul cetatenilor rromi din STREHAIA carora acum cand este mare secretar de stat TUTILESCU trebuie sa le intoarca recunostinta cand sunt urmariti sau cercetati pt nelegiuirile comise.Pe acest TUTILESCU nu-l recomanda nici o calitate umana pentru a detine functii de conducere ori de inalta demnitate publica ba din contra. Toti nataraii din MAI si alte structuri ale statului care au vrut doctorate la Academia de Politie le-au otinut cu mare usurinta in timp record si contracost destul de ieftin (3-5 mii de euro sau echivalent) seful colectivului de redactare a doctoratelor fiind geal basina numitul SUCEAVA.

    • Felicitari autorului articolului!
      Este un articol documentat si corect care, din punctul meu de vedere, are un rol reparatoriu pentru tot ceea ce a facut diplomatul si omul Florin Saghi in negocierile si atingerea obiectivelor/criteriilor tehnice Schengen. Si nu numai in domeniul Schengen, ci si in tot ceea ce a insemnat incheierea Capitolului 24 – justitie si afaceri interne -, implicit in adererarea Ro la spatiul comunitar. La care se adauga programele Leonardo si Socrates care au contribuit la cresterea calitatii invatamantului din ROmania..
      Oameni de valoarea profesionala, tinuta morala, verticalitatea, nobletea lui Florin Saghi sunt din ce in ce mai putini in tara aceasta.
      Este nevoie de astfel de articole care, intr-o mica masura, pot repara nedreptatile si nerecunoasterea unei VALORI.
      De astfel de oameni avem nevoie pentru a readuce adevaratele valori in planul constiintei publice. Si avem nevoie ACUM, AZI, nu atunci cand istoria le va readuce oricum la locul meritat!

  2. „…nu-l recomanda nici o calitate umana…” .Aceasta calitate lipseste cu desavarsire tuturor sefilor MAI. La desemnarea in functie exista un ritual asemanator cu cel al botezului in care, in fata mai marelui, trebuie sa rostesti formula ” ma lepad de tot ce-i uman si Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea materială personala, a sefilor mei si a familiilor noastre…”

  3. bai, dar de ce il trezesti tu din somn pe nea Tuti, cind dormea si el acolo linistit de atitia ani. pesedistii lui rus sint atit d efacuti gramada ca au uitat si sa-l dea jos, cu toate ca Tuti, se stie, e pedelist fundamentalist

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger