AcasăNewsIntra in vigoare noul Cod Rutier

Intra in vigoare noul Cod Rutier

Duminica, 28 septembrie, intra in vigoare noul Cod Rutier, iar soferii trebuie sa se astepte la o multime de schimbari.

Noile prevederi permit, printre altele, amendarea cu pana la 450 de lei a soferilor care nu transporta copiii in scaune speciale sau cu centura.

De asemenea, conform romaniatv.net, noul Cod Rutier permite recoltarea de probe biologice direct la locul accidentului si suspendarea permisului auto in urma neplatitii amenzilor de circulatie.

Se introduce, astfel, „tichetul de contraventie”, un tichet care va fi anexat permisului de conducere si in care se va tine o evidenta a amenzilor platite. Sursa amintita precizeaza ca lipsa tichetului respectiv dovedeste neachitarea contravalorii amenzii si poate atrage dupa sine suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule.

Prin aceasta actiune, oamenii legii spera sa obtina un grad mai mare de incasare a amenzilor. In acest moment, in Romania se incaseaza contravaloarea a doar 40% din amenzile acordate, in timp ce in statele vestice procentul este undeva la peste 90%, in Olanda ajungandu-se chiar pana la 98%.

author avatar
Cristi Ionita
2.819 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger