AcasăNewsIntr-o luna, Trump a cheltuit cat Obama intr-un an

Intr-o luna, Trump a cheltuit cat Obama intr-un an

Miliardarul care secatuieste contribuabilii

Pretectia presedintelui, a Primei Doamne, a celor cinci copii (din care patru adulti) in deplasarile lor si in numeroasele lor proprietati vor aduce curand in sapa de lemn serviciile secrete.

Miliardarul care secatuieste contribuabilii

Vineri, 17 februarie, Donald Trump si anturajul sau luau avionul prezidential-pentru al treilea weekend consecutiv- cu destinatia exclusivistul club privat al miliardarului, Mar-a-Lago din Palm Beach. A doua zi, Eric si Don Jr. au zburat in Emirate (evident pe banii contribuabililor) cu unicul scop de asista la deschiderea unui teren de golf (Trump International Golf Club) in Beverly Hills al Dubaiului. Iar Ivanka, tocmai s-a instalat la Washington, unde a cumparat o casa. Cu totii, acompaniati 24 de ore din 24 de agentii serviciilor secrete. Intr-o luna de cand a luat fraiele Casei Albe, acest gen de deplasari i-au costat pe americani 11,3 milioane de dolari. In comparatie, Barack Obama a cheltuit, in doua mandate, suma medie de 12,1 milioane de dolari pe an pentru calatoriile oficiale. Potrivit lui Jonathan Wackrow, fost agent Secret Service, protectia lui Trump si a clanului sau este ”un cosmar logistic : protectia Casei Albe, a sediului Trump Tower (unde Melania a decis sa locuiasca cu ala micu, Barron), a resedintelor celorlalti copii ai presedintelui. Idem, a tuturor deplasarilor acestora. De notat ca resedinta lui Trump din Palm Beach ”nu a fost conceputa pentru protectia unui presedinte”. Rezultatul: un rezident pozand alaturi de militarul insarcinat cu transportul valizei nucleare a presedintelui SUA. Sau: Trump alaturi de premierul japonez Shinzo Abe, pe cale sa discute subiecte confidentiale privind Coreea de Nord, fotografiati in sala de mese din Mar-a-Lago.

Securitatea Trump Tower: 500.000 de dolari pe zi

In weekendul din 4 februarie, serviciile secrete au cheltuit peste 12.000 de dolari (masini de golf, toalete portabile, lumini, corturi), arata Washington Post. Nota de plata a fost sarata si pentru municipalitate. Seriful din Palm Beach a indicat ca cele 25 de zile pe care Trump le-a petrecut la clubul sau de golf dupa alegerea in functie au costat politia 60.000 de dolari pe zi reprezentand ore suplimentare. In New York. Municipalitatea cheltuie 500.000 de dolari pe zi pentru a asigura securitatea la Trump Tower. In ambele cazuri, primariile au cerut ca sumele sa fie rambursate de agentiile federale. Pe de alta parte, daca prezenta saptamanala a presedintelui SUA la Palm Beach asigura o puternica publicitate a acestei enclave a miliardarilor, comerciantii nu sunt incantati. Costa Palm Beach, un restaurant la malul marii a pierdut aproape toti clientii (in a doua sambata din februarie) cand bulevardul a fost inchis pentru coloana lui Trump. Pe aeroportul din Palm Beach, decolarea jet-urilor private este interzisa atunci cand miliardarul se afla la Mar-a-Lago, generand evident mari pierderi financiare. Culmea ironiei, Donald Trump a criticat constant deplasarile lui Barack Obama acuzandu-l ca-si pierde vremea jucand golf pe banii contribuabililor. Potritiv organizatiei Judicial Watch, cheltuielile de calatorie ale lui Obama s-au ridicat la 97 milioane de dolari in 8 ani dar clanul Trump se pregateste deja sa bata recordurile.

Un general, consilier pe probleme de securitate nationala

Donald Trump l-a numit in aceasta functie pe generalul in exercitiu Herbert Raymond McMaster, un om apreciat in randurile militarilor si politicienilor. O numire care nu ar mai trebui sa faca valuri, dupa demisia fortata a predecesorului sau, Michael Flynn, fost militar care a trebuit sa plece dupa ce a discutat despre o posibila relaxare a sanctiunilor luate de SUA impotriva Moscovei cu ambasadorul Rusiei la Washington. McMaster este specialist in contra-insurectie, evidentiindu-se in special in Irak si in Afganistan. Ca si seful Pentagonului, James Mattis, McMaster are reputatia unui intelectual, avand si un doctorat in istorie. In trecut, a exprimat pozitii dure fata de Rusia si a ”invaziei sale in Ucraina”. O numire apreciata  si de senatorii democrati dar si de republicanul John McCain, foarte critic altfel fata de politica lui Trump.

author avatar
Tudor Borcea
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger