AcasăNewsINTOXICATI la serbarea de LA GRADINITA: 15 copii au ajuns in spital!

INTOXICATI la serbarea de LA GRADINITA: 15 copii au ajuns in spital!

Mai multi copii, cu varste cuprinse intre patru si sase ani, au ajuns, joi seara, de la serbarea gradinitei direct la spitalele Targu Bujor si Galati, urmare a unor toxiinfectii alimentare.

Cei 15 copii din satul Moscu au inceput sa se simta rau dupa ce au mancat din produsele aduse de parinti la serbarea de sfarsit de an. Sase prescolari si mama unuia dintre ei au fost transportati de urgenta la spitalele din Galati, iar ceilalti au fost internati la spitalul din Targu Bujor.

De indata ce programul artistic prezentat de prichindei a luat sfarsit, copiii de la grupa mare de la gradinita din Moscu au inceput sa manance din salamul, branza si prajiturile aduse de parinti. La scurt timp, mare parte dintre micuti a acuzat stari de voma si dureri puternice de stomac, numarul lor ajungand, pana seara, la 15. Speriati, parintii au sunat la 112.

„Noi le-am adus copiilor branza, salam, prajituri si sucuri. Le-am cumparat de la magazine si chiar ne-am uitat la etichete sa fie in termen de valabilitate. La scurt timp dupa ce au mancat, au inceput sa verse si sa se planga de dureri puternice de burtica. Cand au inceput sa aiba si scaune diareice, am sunat la Salvare”, a declarat una dintre mame, citata de presagalati.ro.

Acum copiii se simt mult mai bine, insa vor mai ramane sub supraveghere medicala inca cel putin o zi. „Starea lor este buna, sunt stabili hemodinamic, li se fac investigatii. Li s-au pus perfuzii pentru reechilibrare hidro-electrolitica, ulterior tratament, in functie de rezultatul analizelor”, a declarat, vineri, dr. Lorina Pantaru, medic primar la Spitalul de Pediatrie Sf. Apostol Ioan, potrivit presei locale.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Galati a demarat o ancheta epidemiologica pentru a stabili cine se face vinovat. „DSP a inceput ancheta pentru identificarea agentului cauzal al toxiinfectiei alimentare. Vom efectua si analize la personalul care lucreaza in aceasta gradinita, astfel incat sa luam toate masurile care se impun sa nu mai avem si alte cazuri de copii cu toxiinfectie alimentara”, a precizat directorul DSP Galati, Valentin Boldea.

Primarul orasului Targu Bujor, de care apartine satul Moscu, Liviu Gadei, a declarat ca pentru prevenirea unor astfel de incidente va interzice organizarea de mese festive in scoli si gradinite.

author avatar
Alina Costache
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger