AcasăNewsInterviu incendiar cu spiridusul din „Lord of the dance”

Interviu incendiar cu spiridusul din „Lord of the dance”

Spiridusul Andrea se iubeste cu “baiatul rau” Zoltan Papp

Andrea Kren, una dintre balerinele care apar in spectacolul “Lord of the Dance” a povestit in exclusivitate pentru ziarul National cum a descoperit dansul irlandez si a ajuns mai apoi sa colaboreze cu Michael Flatley.

Andrea, alaturi de Michael Flatley, artistul de la care a invatat meserie

 

Andrea Kren. Poate ca acest nume nu va spune prea multe. Poate nici nu l-ati auzit rostit vreodata. Daca, insa, am sa va povestesc ca purtatoarea lui joaca rolul spiridusului stralucitor in spectacolul “Lord of the Dance”, imaginat, creat si facut celebru in lumea intreaga de Michael Flatley, lucrurile vor deveni cu siguranta mai clare. Zilele trecute, Andrea s-a aflat la Bucuresti pentru a pune la punct ultimele detalii in legatura cu turneul pe care ea si colegii ei il vor face in Romania in perioada 5-10 noiembrie. Intre doua probe, intre doua emisiuni televizate, dansatoarea cu studii de jurnalism si-a facut timp sa raspunda la cateva intrebari adresate de ziarul National.

Dansand cu sufletul

Spiridusul Andrea se iubeste cu “baiatul rau” Zoltan Papp

Modesta, discreta si daruita 100 la suta muncii ei, Andrea si-a amintit cu nostalgie de clipa in care dansul a intrat in viata ei. “Aveam  vreo 13 ani cand l-am vazut pentru prima data pe Michael Flatley la televizor.Era un spectacol cu “Lord of the Dance”, desigur. Atunci am realizat ca mi-as dori sa fac dansuri irlandeze. Apoi am vazut pe viu un spectacol cu Michael la Viena si am fost si mai hotarata”, a povestit Andrea. “Pe vremea aceea, insa, nu exista un profesor pentru asa ceva in Ungaria ( n.r. Andrea e nascuta la Budapesta), asa ca am inceput sa dansez cu ochii la televizor, incercand sa copiez pasii pe care ii faceau Michael si dansatorii lui. Din fericire, la un an dupa aceasta, s-a deschis la Budapesta o scoala de dansuri irlandeze. M-am inscris imediat si curind mi-am transformat pasiunea in meserie”, si-a amintit dansatoarea. Cu munca si sacrificii, Kren a trecut din concurs in concurs pana ajuns sa lucreze cu idolul ei, Michael Flatley. “L-am intalnit pe Michael Flatley la o repetitie. Eram mai multi tineri dansatori de fata. Ne-a spus ca este incantat sa aiba atat de multe nationalitati in spectacol, iar eu m-am simtit din cale afara de norocoasa, mai ales ca am si dansat cu el. Cea mai importanta lectie pe care am invatat-o de la Michael Flatley? Sa dansez cu sufletul”, a povestit “spiridusul”, care are un respect aproape religios pentru “Lordul Dansului”.

Mereu pe drumuri

Elevii lui Michael Flatley se antreneaza cate doua ore inainte de fiecare spectacol

Viata intr-o companie precum cea conceputa de Michael Flatley nu este intotdeauna usoara, recunoaste Andrea. Dansatorii sunt mereu pe drumuri, uneori calatoresc si noaptea, iar repetitiile sunt obligatorii. Minimum doua ore inainte de fiecare spectacol. Adesea, nici nu ies bine de pe scena ca trebuie sa se urce in autobuz si sa se indrepte catre urmatorul oras. Chiar si asa, “soldateii” lui Michael Flatley incearca sa isi faca timp de vizite. O plimbare printr-un oras in care ajung pentru prima data e intotdeauna relaxanta si binevenita.

Ce mananca un spiridus

Pentru ca este dansatoare, Andrea trebuie sa aiba mare grija cu alimentatia. Orice kilogram in plus se vede, iar miscarile parca nu mai sunt la fel de gratioase, daca “spiridusul” a luat in greutate. Kren, insa, este pasionata de gatit si cum are un pic de timp liber, trece la cratita. Cel care profita cel mai mult de aptitudinile ei de bucatareasa este partenerul de viata, dar si de scena, Zoltan Papp, nimeni altul decat interpretul personajului Don Dorcha, “baiatul rau” din spectacol ( va amintiti probabil scenele  in care Don Dorcha ii distruge fluierul bietului spiridus, iar acesta are nevoie de Lordul Dansului pentru a-l repara). Daca pe scena, Andrea si Zoltan “joaca” in tabere diferite, acasa si mai ales in bucatarie domneste armonia. Dansatoarea adora salata de vinete si, daca ar fi posibil, ar include-o zilnic in meniu.

Vrea sa devina profesoara de yoga

Ca orice artista, Andrea se gandeste la clipa in care va trebui sa se retraga din activitate. Si-a propus, totusi, sa nu intoarca nicicand spatele marii ei pasiuni, asa ca viseaza sa isi deschida o scoala de  dans. A invatat multe de la Michael Flatley si ar vrea sa le impartaseasca si altora din talentul ei. In plus, si-ar dori sa devina fizioterapeut., dar si profesor de yoga. Spera ca in zece ani sa se marite si sa aiba copii. Nu s-a gandit exact cati, dar ii asteapta pe toti cu bucurie. E fericita cand e pe scena, incantata ca spectatorii o intampina mereu cu ropote de aplauze, ca n-a avut niciodata critici negative, iar atunci cand nu asculta muzica irlandeza, se relaxeaza cu Beyonce.

Uite unde puteti sa ii vedeti pe dansatorii lui Michael Flatley!

5 noiembrie 2011 – Bucuresti (Sala Palatului) – doua reprezentatii: ora 16.00 si ora 20.00

  • 6 noiembrie 2011 – Iasi (Sala Sporturilor) – ora 20.00
  • 8 noiembrie 2011 – Brasov (Patinoarul Olimpic) – ora 20.00
  • 9 noiembrie 2011 – Sibiu (Sala Sporturilor) – ora 20.00
  • 10 noiembrie 2011 – Targu Mures (Sala Polivalenta) – ora 20.00
author avatar
Alina Creanga
1.069 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger